potentila Napisano 19 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Witam, gdzieś pisałem już o tym prędzej, ale nikt nie odpisał, więc może tutaj się uda :P W mojej Megi jest pewien problem, mianowicie zapieczone świece żarowe :-( - ostatniej zimy po dwukrotnym nagrzaniu paliła bez problemu, ale wolę wymienić je na nowe i naprawdę mieć spokój- niestety mechanik który ma zaufanie u mnie, twierdzi że ich nie odkręci, bo może je pozrywać-i wtedy...... właśnie co wtedy i ile może to kosztować :roll: , może uda mu się ich nie zerwać, ale wolę wiedzieć co może mnie czekać W jaki sposób można te świece wykręcić, tak by nic nie uszkodzić- tylko to mi spać nie daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes0420 Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Jak się po ukręcają świece to na pewno trzeba głowice ściągać i prawdopodobnie wieść ją do zakładu który zajmuje się naprawą głowic żeby usunęli to co zostanie w głowicy. Co do kosztów to ci nie powiem ile taka impreza. A co do tego co zrobić żeby je wykręcić to popryskaj ze trzy razy dzień po dniu gniazda tam gdzie są świece wkręcane jakimś WD-40 i po tym zabiegu może puści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 potentila, dobry klucz i powinny puścić. Próbuj na ciepłym i zimnym silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
potentila Napisano 20 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 No dobra, więc nie długo biorę się za robotę- a teraz pytam się na poważnie, bo jestem nie doświadczony w tej sprawie - pół roku autko Gdzie są świece, może ma ktoś jakąś fotkę czy coś innego- czyli mówicie że powoli lać WD40, i delikatnie próbować odkręcać- ten WD mam nadzieję że nie zaszkodzi chyba- a kluczem jakim to ściągać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19Urban94 Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Świece żarowe masz pod pokrywą tą szarą, zdejmujesz ją i widzisz takie cztery fajki nasadzone na świece żarowe, odkręcić je musisz kluczem nasadowym ze specjalną długą nasadką... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
potentila Napisano 24 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Mechanik mówi, ze tych świec mam nie ruszać- ma sprawdzić czy działają, jak tak to nie będzie sensu ich ruszać :)Ale dam znać po niedzieli co i jak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts