Eorl_2004 Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 witam, poszukuję Scenica w miarę nowym roczniku i znalazłem takie ogłoszenie. Jeżeli mogę prosic o uwagi co do poniższego modelu to byłbym wdzięczny. Pod względem technicznym jestem laikiem a zanim wybiorę się z autem na porządny przegląd chciałbym się upewnic czy warto w to inwestowac. Link do oferty--> http://globalcars.otomoto.pl/index.php?sec...mp;id=C13776740 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek24 Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Widać, że sprzedający się troszkę zapędził w kwestii wyposażenia. Auto na pewno nie ma ESP, nawet brak jakże wygodnego podłokietnika (tudzież przesuwanego schowka w części pomiędzy przednimi fotelami). Generalnie bardzo ciężko znaleźć wersje Scenica 1.5 dci, aby miała ESP. Handlarze często bazują na niewiedzy kującego. Mój tata kupując GScenica 1.5 też miał w ogłoszeniu napisane kontrola trakcji, ale tylko napisane, bo w rzeczywistości nie ma. W 1.9 można trafić zdecydowanie łatwiej. Stan techniczny auta w ogłoszeniu - trudno powiedzieć, najlepiej sprawdzić samemu w dobrym serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Zauważyłem, że to już reguła - wypisać jak najwięcej. A potem... zwali się na błąd w ogłoszerniu. Ciekawi mnie co to jest: "MONOCHROMATYCZNA SZYBA PRZEDNIA" Poduszek też raczej tylko 6 Tak to w sumie doczepić się nie ma do czego Chociąz - teraz to zauważyłem: ma dwa różne fotele przednie - zobaczcie na stoliki w oparciach. Chyba, że tylko nie ma tej plastikowej osłony. Ale dlaczego tak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Chociąz - teraz to zauważyłem: ma dwa różne fotele przednie - zobaczcie na stoliki w oparciach. Chyba, że tylko nie ma tej plastikowej osłony. Ale dlaczego tak jest? Bo po lifcie tak jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Serio - czy ironizujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 radzę sprawdzić czy działa klimatronic(nie daj się nabrać że jesli nie to tylko brak czynnika), bo często jest niesprawna, czy działa ogrzewanie lusterek i tylnej szyby(świecenie kontrolki nie koniecznie skutkuje działaniem ogrzewania, czy wszystkie opony są jednakowe(na zapasie także), silnik i reszta elektroniki tylko po poidłączeniu do clipa(koniecznie reanault, reszta nie widzi ewentualnych błedów. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Optima, serio serio, jak też na początku myślałem, że coś jest nie tak ale troche ogłoszeń już przerobiłem i tak po prostu jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eorl_2004 Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 ok, dzięki. Faktycznie podłokietniki i schowek gdzieś .......:-( nawet nie zauważyłem. Dostałem nr VIN więc zapodam go do serwisu i zobaczę co z tego jeszcze wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedros Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 nawet brak jakże wygodnego podłokietnika (tudzież przesuwanego schowka w części pomiędzy przednimi fotelami). a to beżowe coś pomiędzy fotelami z przodu na ostatnim zdjęciu? Wygląda na schowek w konsoli z podłokietnikiem... A jednak nie taki sam, bo nie zamykany... Przyjrzałem się fotce w większym rozmiarze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eorl_2004 Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 no i niestety okazało się, że nr VIN nic mi nie daje. Stacja ASO podaje dane dotyczące historii auta tylko włascicielowi no i wtopa :-( Ps czy ktoś wie czy 10 znak wnr VIN dotyczy roku produkcji samochodu czy roku modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exotic Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Z tego co kojarzę wersje po lifcie mają na klapie bagaznika napis RENAULT. Tutaj nie ma. Choć może nie jest to reguła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Mam drobne wrażenie że coś w nim składali/dłubali: 1. Brak napisu RENAULT na pokrywie bagażnika. 2. Brak podłokietnika w tej wersji wyposażenia-wydaje mi sie że po lifcie powinien być szczególnie w takiej w miarę bogatej wersji. Co do wypowiedzi przedmówców: stoliki w wersji po lifcie takie są, mnie to tez trochę razie ale cóż.... Swojego mam od nowości i tak ma Opony: przy takim przebiegu nie upierałbym sie ze muszą byc takie same-przy przebiegu 77700km. juz mam jedna parę innych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi