kml20 Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Witam, zamierzam kupić meganke z 2001roku z silnikiem 1,6 16v. Może ktoś z Was zna wady i zalety tych aut, silników? ile potrafią spalać na sto km i jak z awaryjnością. bardzo proszę o poradę, oto link do auta które mnie interesuje: http://moto.allegro.pl/item1168525088_mega...imatyzacja.html dodam, że auto jest sprzedawane przez dealera nowych aut renault Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Nie podoba mi się spasowanie przedniego lewego błotnika, kolor tylnego prawego błotnika, albo drzwi. Cena jak za auto z 98-99 roku. Bądź czujny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kml20 Napisano 1 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 blachy to sprawdzę, bo zdjęcia to tylko zdjęcia.... chodzi mi bardziej o ten silnik, czy wystepowały w nim jakieś typowe usterki, czy nie jest jakoś przesadnie awaryjny no i jakie ma spalanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Cewki, jak są sagemy to należy zmienić na inne. Poza tym nie stwierdzono poważniejszych usterek/wad. Zadbany egzemplarz nie będzie wymagał dużo wkładu finansowego. Zawieszenie i hamulce proste w obsłudze, ceny części eksploatacyjnych przystępne. Spalanie ok 8 litrów. Dziwią mnie trochę lampy jednokomorowe w tym roczniku, być może auto było kupione w salonie PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychup Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Musisz sprawdzić, czy po nagrzaniu silnika obroty nie falują i czy silnikiem nie rzuca - źle ustawiony rozrząd! Poza tym, czy z silnika nie cieknie olejem i czy skrzynia biegów sucha. Dodatkowo bym sprawdzić tylną belkę, bo jest droga w naprawie, a to kombi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucy80 Napisano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Szukam Renault Megane Coupe 1.6, proszę o pomoc. Przeszukałam już sporo ogłoszeń. Komisy, ze względu na zróżnicowaną opinię wśród zmotoryzowanych, zostawiłam na sam koniec Czy ktoś może nosi się z zamiarem sprzedaży tego auta..? proszę o informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts