marcindj Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 czujnik zderzeniowy czy jak to się tam zwie... wciśnij go, jest przy zbiorniczku wyrównawczym To jest przycisk który odcina paliwo przy zderzeniu, nie ma on nic wspólnego z poduszką powietrzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 marcindj, a jednak ma coś wspólnego, bo zazwyczaj przy zderzeniu wyskakuje ten przycisk, a poduszki zaraz po nim Poduszki to oddzielny układ, ale zazwyczaj te dwa elementy działają razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Powiem tak, ten wyłącznik zadziała przy uderzeniu nie koniecznie z poduszkami. Ale jak wystrzelą poduszki to on też. Ostatnio miałem taką przygodę, że przywaliłem w dziurę na drodze i wybił ten wyłącznik a poduchy na szczęście nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Bo poduchy nie działają przy wstrząsach, zasada ich działanie jest trochę bardziej wyrafinowana 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Ech, dopiero co z roboty wróciłem a czujnikiem zajmę się jutro 8-) Ani poduchy ani napinacze nie wystrzeliły tak myślę ><... Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Witam ja z dwa bądź 3 lata temu jechałem rano godzina 5 i wyskoczyła mi sarna. Przód w Palio Weekend rozwalony. Wkurzony zadzwoniłem na policję i kazałem przyjechać. Panowie po przyjeździe spisali co chcieli i zabezpieczyli martwą zwierzynę wzywając leśniczego (czy tam kogoś podobnego). Ja chyba od nadleśnictwa wyciągnałem papiery. Auto oddałem wtedy do znajomego blacharza co zrobi mi to bezgotówkowo bo miał auto zastępcze a był mi samochód potrzebny. Pamiętam że nie było problemów. Postaram się poszukać kwitków od tego autka to podrzucę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Po wciśnięciu czujnika zderzeniowego jak to moja megi zapaliła na strzał Jutro jadę po lampę, migacz i silniczek, i pewnie gościu który ściągną megi w kolorze będzie dzwonił jakie części chcę zakupić... kbarann, przyda się może jak komuś innemu coś podobnego się stanie dowie się co ma zrobić aby otrzymać choć jakieś odszkodowanie z tego tytułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Kontrolka poduszki zgasła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Tak, i zapalił na strzał. Zamontowałem amortyzator z nową sprężyną. Po lampy jutro bo nie było z kim podlecieć do gościa. Czekać tylko za blachami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marr29 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Merkaba, wrzuć zdjęcia jak przywrócisz z zewnątrz Renię do stanu fabrycznego. P.S zainwestuj w kompletny zderzak - będzie miała lepszą prezencję. ;-) powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Nie ma żadnego problemu Tym czasem łapcie odrestaurowaną pokrywę termiczną. Trochę za mocno pokręcałem śruby i wierzchnia warstwa lakieru się trochę poharatała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marr29 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 czarna obudowa będzie się dobrze komponować z czarną pokrywą silnika i filtra powietrza w mojej parę rzeczy też wymaga odnowienia (m.in korozja), ale po prostu nie chce mi się już przy niej 'majstrować'. Może coś mnie w końcu zainspiruje, byle nie spotkanie z jakimś zwierzakiem bądź inną przeszkodą ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 I weź po coś wypuść ojca koleś wcisnął mu takie badziewie, że nie dość że ma łapki mocujące (obie) uszkodzone to jeszcze odbłyśnik wyglądaj jakby lampa przejechała z 1kk kilometrów... Cóż trzeba będzie pożyczyć auto serwisowe, i podjechać jutro to tego sprzedawczyka i znowu opóźnienie... [ Dodano: 2010-08-19, 20:25 ] I tak chwilowo auto z grubsza wyklepane + założenie podrobionych lamp i przykręcenie na blacho wkręty zderzaka I jedna nowość w aucie: Tweetery Boschmann PR-1010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi