peters Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Witam, Gdzie w Megane II znajduje sie czujnik zmierzchu? Chciałbym go zasłonić, aby światełka zapalały mi się automatycznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 raczej tak latwo to sie nie da,czujnik jest polaczony z czujnikiem wycieraczek w obudowie lusterka wewnetrznego. W ASO po podpieciu pod kompa powinni Ci pzrestawic swiatla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 na gorze przedniej szyby jest pluskwa na wysokosci lusterka, jak polozysz na tym reke to swiatla sie zalapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 ale majac czujnik swiatla wylaczaja sie automatycznie po zgaszeniu silnika i otwarciu drzwi kierowcy. po ponownym otwarciu auta, swiatla zapala sie dopiero po pelnym rozruchu silnika. manetki swiatel w ogole nie trzeba dotykac. wiem bo tak jezdze juz dwa lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo77 Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 swiatla zapala sie dopiero po pelnym rozruchu silnika tak powinno być w każdym od nowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 powinno, ale w MII jest niestety tylko w wersji z czujnikam. ja manetke mam caly czas w pozycji "zalaczone mijania", tylko w korku sciagam na postojowki i czasem komus dlugimi mrugam ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peters Opublikowano 6 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 raczej tak latwo to sie nie da,czujnik jest polaczony z czujnikiem wycieraczek w obudowie lusterka wewnetrznego.W ASO po podpieciu pod kompa powinni Ci pzrestawic swiatla... Przyznam, że nie bardzo rozumiem. Sądziłem, że jest to fotoelement i mała naklejka na zewnątrz szyby załatwi sprawę. Jeśli zostawię światła włączone, to po otwarciu drzwi faktycznie gasną. Niestety, na skutek błędu w oprogramowaniu, jeśli po jakimś czasie otworzę na chwile bagażnik to światła się zapalają i już nie gasną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 1. niech Ci wgraja od nowa caly program, z innego, blizniaczego modelu 2. niestety mala naklejka zostanie starta przez wycieraczki, bo te omiataja cala powierzchnie czujnika. wieksza naklejka zakloci prace wycieraczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 peters - jest taka możliwość. Musisz zdjąć obudowę lusterka. Pod nią jest element, który wygląda jak pudełko od pasty do butów i jest zamocowane na zatrzaski. Po ich odpięciu masz dostęp do fotoelementu, który wygląda jak przezroczysta dioda LED. Kawałkiem taśmy klejącej możesz zakleić ten element i już masz pożądany efekt. Jest to przydatne szczególnie wtedy, gdy gasisz silnik, ale nie wychodzisz z auta. W takiej sytuacji światła nie gasną i trzeba je zgasić manetką. Ruszając na nowo możesz zapomnieć o ponownym włączeniu i wtady - dzięki dokonanej innowacji - światła zapalą się same. Obojętnie czy jest to dzień, wieczór czy noc. Zdaje to egzamin zwłaszcza teraz, kiedy przez cały rok jeździmy na światłach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peters Opublikowano 9 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 peters - jest taka możliwość. Musisz zdjąć obudowę lusterka... Dzięki, też o tym myślałem. Przyznam, że troszkę się boję samodzielnie otwierać lusterko - pewnie jest tam kilka plastikowych zatrzasków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 dwa sie zlamia, dwa zostana ok, nic to nei przeszkadza, jezdze juz tak rok, nic nie dygota wiec nic sie nie przejmuj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peters Opublikowano 9 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 [CIACH!] Potrafisz pocieszyć, nie ma co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 oj... dwa sie podlamia, chyba ze bedziesz mial lepsza reke ode mnie. zawsze mozna je skleic superglue... mnie sie do tej pory nie chcialo, nie ma sensu, na prawde nie ma czym sie przejmowac! wymienialem lusterko ze zwyklego na elektrochromatyczne, sporo sie tym bawilem (dlugo nie chcialo zejsc) a potem pokazywalem elektryke znajomym, wiec nonstop to sciagalem i zakladalem, nadal nic nie stuka wiec... rwij te plastyki i tyle! pierwszy schodzi ten zaraz przy lusterku, lustro trzeba przekrecic maks w dol, bedzie latwiej. ten wiekszy plastyk ma dwa zatrzaski na metalowej stopce lusterka, zobaczysz, troche je odegniesz i zejdzie plastyk w strone nawiewu na szybe, rownolegle do szyby. to sie wydaje skomplikowane, ale potem sie to robi jedna reka druga piszac sms'a ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peters Opublikowano 9 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Wielkie dzięki, poradziłem sobie. Trochę było zabawy ze skutecznym zasłonięciem tego fotoelementu. Sprawdził się kawałek dętki rowerowej. Czujnik deszczu nadal działa -pełnia szczęścia :) peters Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 I masz teraz dętkę rowerową (kawałek) na szybie? ;-) Dasz zdjęcie rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi