Denik Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Witajcie. Mam do kupienia Megane I ph. II 1.9 dCi 2002 rok Auto oglądałem i jest całe, ma oryginalny lakier, wygląda na bezwypadkowe. Przebieg 208 tys. km sprowadzone z Niemiec parę dni temu. Klima działa, cała elektryka też. I teraz moje pytania, otóż co możecie powiedzieć na temat 1.9 dCi, czy posiada koło dwumasowe? Jak ogólnie sprawuje się ten silnik w tym modelu? Po odpaleniu auta kontrolka świec żarowych świeciła się jakieś 30 sekund, co to oznacza? Cena 10500 plus opłaty, sądzę że za 10 tys puści to auto. Czy zainteresować się tym autem czy szukać coś innego? Ja mam megi coupe 1.9 dTi z 2000 roku i jestem baaaardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 I teraz moje pytania, otóż co możecie powiedzieć na temat 1.9 dCi, czy posiada koło dwumasowe? Jak ogólnie sprawuje się ten silnik w tym modelu? Nie ma koła dwumasowego. Mam tn silnik w coupe i sobie chwalę Po odpaleniu autakontrolka świec żarowych świeciła się jakieś 30 sekund, co to oznacza? Trochę za długo, przed zakupem podepnij pod komputer. Jak auto nie jest wyeksploatowane to myślę, nie jest źle. Musisz wziąć pod uwagę że przy tym przebiegu będzie potrzeba regeneracji turbiny (ok 1000zł). Jakbym miał kupić drugi raz to bym kupił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denik Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 meganecoupe02, dzięki za zainteresowanie tematem. Czytałem o tym silniczku trochę, piszą że pojawia się jakieś falowanie obrotów, na kilku forach rzuciło mi się to w oczy. Jak możesz zerknij na to autko... Link http://moto.allegro.pl/item1177763179_rena...mbi_slupsk.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Nie wygląda źle. Szczelina między prawym przednim błotnikiem i drzwiami jest trochę duża, ale to może być wina zdjęcia. Wycieraczka tył od Scenika. Ładna wersja, półskórzane fotele :) Tylko kolor Co do falowania obrotów - przyczyn może być kilka, ale są to dość proste silniki i można sobie z tym poradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denik Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 W serwisie powiedzieli mi, że w każdym dCi były montowane koła dwumasowe... czy to prawda? Warto zaznaczyć, że nie byli pewni odpowiedzi... Miałem Lagunę II 2.2 dCi i nie było to auto bezawaryjne. Dlatego boję się koła dwumasowego jak ognia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Nie było koła dwumasowego w Megane I/Scenic I. Nie było potrzeby montowania tego wynalazku bo momenty obrotowe nie były duże (200Nm). Koła dwumasowe weszły w silniku 1.9 dCi 120KM, ale tam jest moment 320Nm. 2.2 dCi - hmm... ktoś coś o nim wspominał 1.9 dCi 102KM jest bez porównania lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
namor2007 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Tylko kolor niech to przeczyta 83 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Z myślą o Nim napisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denik Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Po temacie. Auto miało malowany cały tył oraz przód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Tylko kolor Coś Ci się nie podoba w tym kolorku? :-x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Wszystko ok, nie mam nic do tego koloru, poza tym, że jest brzydki i mi się nie podoba /żarty oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potentila Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Osobiście mogę polecić tobie taki model- co do falowania, to naprawdę kosmetyka- kontrolka świec żarowych temat rzeka na forum, ale nic poważnego A że malowane, to dlaczego bo klepane czy ktoś miał taki kaprys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denik Opublikowano 1 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Kupiłem scenica I ph II z 1.9 dTi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Szerokiej i bezawaryjnej życzę - temat zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi