Jacek1l Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Witam Zmieniłem scenika na scenika Scenika z 1997r 1600 (90km) na scenika z 1999r 1600 (107km) kaleido. Przy próbach rozkodowania VIN wychodzi mi że silnik diesel. może ktoś zna jakiś dobry dekoder, mój nr to VF1JA04xxxxxxxxxx. Może ktoś napisze coś o tym modelu na co zwrócić uwagę, jakieś słabe punkty itp. I co to w ogóle za typ phI czy phII bo różne wzmianki na necei znalazłem i sam już nie wiem. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Jacek1l, nie podajemy całego VINu na forum. Kaleido to buda phI z mechaniką phII, jest trochę tych Sceniców na forum, zaraz właściciele się ujawnią Dekodery internetowe wymiękają przy renówce, z VINem tylko do aso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek55 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Nazwa fabryki - REGIE RENAULT Adres - 8, AVENUE EMILE ZOLA 92109 BOULOGNE - BILLANCOURT Państwo - FRANCJA / EUROPA Marka - RENAULT Model, typ - MEGANE SCENIC 1.6 16V Miesiąc produkcji - NIE JEST ZAKODOWANY W NUMERZE VIN Rok produkcji/ miesiąc - 1999 / ROK MODELOWY WG NORMY ISO: NIEKODOWANY Lata produkcji - 1999 - 1999 Kod modelu - JA Opis nadwozia - NADWOZIE 5 DRZWIOWE / NADWOZIE TYPU : VAN Zakład produkcyjny - FRANCJA Numer seryjny - 19740206 Skrzynia biegów - MANUALNA SKRZYNIA BIEGÓW 5-BIEGOWA Pozostałe informacje - SZYBY OZNACZONE SYMBOLEM RENAULT POSIADAJĄ W DOLNYM RZĘDZIE OSTATNIĄ CYFRĘ ICH ROKU PRODUKCJI - MOŻE TO BYĆ ROK PRODUKCJI Uwagi - DATĘ PRODUKCJI ROZKODOWANO NA PODSTAWIE NUMERU SERYJNEGO. Typ silnika - K4M700 Pojemność - 1600 benzyna Moc silnika - 79kW/109 KM Okres montowania - 06.1998 - 10.2002 Kod pojazdu - REN 1706 Numer rozkodowano programem AutoVIN, pozdrawiam, też Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Jacek55, sorry, ale takie informacje to ja mogę udzielić bez żadnego kalkulatora Po VINie w aso dowiesz się dokładne wyposażenie, jaką masz skrzynię (wyznacznik), co było robione na gwarancji i nie tylko, także sam widzisz różnicę Niestety nie mam żadnego wydruku jak wygląda taki kwitek z ASO, byłoby porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazan-K1 Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Chciałbym zmienić rozrząd w mojej megance, mam problem z ustaleniem dokładnej daty produkcji. Czy mógłby ktoś rozkodować mój VIN - VF1KA0NXXXXXXXX. Z góry dziękuję. Z zasady nie podaje się pełnego VIN-u, wystarczy cztery znaki wyznacznika modelu. Data produkcji również nie jest do niczego potrzebna w tym przypadku szukaj tabliczki znamionowej z typem i nr silnika, jest na bloku. Tam masz wszystko co Ci potrzebne do tego żeby kopić odpowiednie części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Tak wyglada wydruk z renault MAGANE.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes_71 Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 cytowanie Czy taką informację podaje ASO bezpłatnie, czy też kosztuje to coś?? Wiek nie zwalnia Cię ze znajomości regulaminu. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Nic mnie to nie kosztowało ponieważ gość od ktorego kupowałem auto był pracownikiem salonu Renault. Miałem jeszcze jedna kartkę ale gdzieś podziałem , były tam dwa czy trzy przeglądy i informacja o jakiejś naprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipek_01 Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Czołem. Czy mógłby mi ktoś rozkodować taki obrazek: VS1CN1RXXXXXXXXXX W najbliższy weekend najprawdopodobniej kupię to auto i chciałbym je możliwie dobrze sprawdzić. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 VS1CN1RXXXXXXXXXX Chciałem zauważyć, że to jest forum Renault nie Seata ! Poza tym nikt Ci nic nie powie o danym aucie jak nie dostanie pełnego VIN-u a nie tylko fragment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipek_01 Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Chciałem zauważyć, że to jest forum Renault nie Seata !A ja właśnie próbuję kupić Renaulta. Czy początek tego VINu wskazuje na Seata? :shock: Serio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 VIN Renault to VF1 i dalej model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipek_01 Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Ok, przepraszam, mój błąd, wynika z tego, że teść literując przyseplenił nieco i zamienił mi "F" na "S" :) Powinno być "VF1CN1RXXXXXXXXXX", ale jutro jeszcze go dopytam. Poza tym nikt Ci nic nie powie o danym aucie jak nie dostanie pełnego VIN-u a nie tylko fragment.Wyżej czytałem, żeby nie podawać całego VIN-u na forum. Zatem - czy ktoś może mi to odcyfrować, jeśli wyślę na prv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi