zanetti Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Witam serdecznie.Jestem użytkownikiem Megi I kombi silnik 1.9 dci 2003 rok.Mam ja od 3 lat .Pojazd spisuje się bardzo dobrze.Zero wkładu,Wiadomo olej .filtry .opony wymieniane.Dzisiaj wracałem z podróży i włączyła mi się kontrolka rezerwy,w baku miałem jeszcze paliwa na ok.40 km.Z uwagi ,że długo jechałem i zal mi było czasu i turbiny zatankowałem pojazd nie wyłączając silnika.Pomimo tego ,że wlałem 20 litrów paliwa kontrolka rezerwy nie zgasła i ciągle się pali.Męczyło mnie to i po czasie zalałem ja pod korek ale lampka dalej pali.Wskazówka paliwa działa bez zarzutu.Czy wystarczy ,że komputerowo wykasuję błąd czy możne coś zepsułem.Jestem laikiem w tych sprawach.Awaria mała ,ale bardzo rażąca po oczach.Dziękuje :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 zanetti, odłącz akumulator na chwilę i podłącz ponownie. Powinno się samo naprawić. Czasami i u mnie świruje ta "biedalampka" i tak ją gaszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 A jak masz komputer pokładowy to wejdź w tryb serwisowy (opisane na forum) i naciśnij przycisk kasowania przebiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zanetti Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Odłączyłem aku i nic się nie zmieniło oprócz godziny na zegarze .Hi Hi [ Dodano: 2010-08-30, 09:24 ] Podpowiedzcie jak wejść w ten tryb serwisowy.Przeleciałem forum ale nie mogę nic znaleźć .Każdy pisze wejdź w tryb serwisowy ale wątku jak to zrobić to nie znalazłem.Jestem laikiem samochodowym dlatego liczę na Wasza pomoc.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkB Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 zanetti, Przyciśnij przycisk w prawej manetce i włącz stacyjkę do poz.ON,a następnie przyciskając przyciskiem dojdź do odpowiedniego ustawienia. Tak to jakoś było,jeśli się mylę to koledzy poprawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zanetti Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Ok.Dzięki bardzo.Udało się .Księgowy już się nie pali.Mała rzecz a tak cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokodil Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Witam.Podobnie jak kolega zanetti podjechałem tanknąć megi nie gasząc silnika i dziś rano zdziwiony byłem ,że żydek mi nie gaśnie. Zastosowałem się do porady - tryb serwisowy - reset - i po problemie. Dobrze, że tak łatwo można go usunąć. Wszystkie francuzy tak mają z tą kontrolką? Pozdrawiam Edytowane 5 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Inżynierowie założyli że auto tankuje się bez włączonego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokodil Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 (edytowane) Dobre. A czy ktoś zna więcej tego typu ciekawostek , które kryje Renault, a które mogą przysparzać niepotrzebnych kłopotów? Edytowane 10 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hwastek89 Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 zanetti, Przyciśnij przycisk w prawej manetce i włącz stacyjkę do poz.ON,a następnie przyciskając przyciskiem dojdź do odpowiedniego ustawienia. Tak to jakoś było,jeśli się mylę to koledzy poprawią. Mnie również w Scenicu 1 ph.2 z 2003r. 1,6 16v się udało skasować błąd kontrolki rezerwy. Bardzo dziękuję Pozdrawiam. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi