mackos Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Mysle o kupnie lepszej megane classic i nie wiem na co sie zdecydowac. Czy na 2.0 8V benzyna, czy 1.9dTi (lub dCi- nie wiem co lepsze) po chip tuningu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 pytanie tylko czy spalanie ma dla Ciebie znaczenie, bo moje 2.0 8v to potrafi nawet 14 litrów w mieście zużyć... Oczywiście Pb ale to maksimum - średnio mam koło 10-11 wiadomo, diesel jest oszczędniejszy i na pewno będzie tańszy w eksploatacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackos Opublikowano 8 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Jesli chodzi o spalanie, to zbytnio się tym nie martwie. Nie wiem tylko co szybsze, zrywniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 ja bym sie nie zastanawiał i brałbym diesla tylko z nie wyjechanym silnikiem i nie chodzi mi o przebieg tylko o traktowanie diesla nie jedno auto z przebiegiem 200kkm ma lepszy silnik niż takie samo z przeb 50kkm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackos Opublikowano 8 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 I osiągi lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 dCi od renault sa dosc dynamiczne, nie sa tak wyzylowane ajk np w toyocie albo w VW... trzeba o nie troche dbac (turbina i dobre paliwo) ale za to pieknie chodza, cisza i mala podatnosc na zaladowanie (benzyna ma szanse tylko jak jedzie sam kierowca, po doladowaniu diesel ma miazdzaca przewage) dTi na pewno latwiej utrzymac przy zyciu, bo mniej sie trzeba martwic o jakosc paliwa, jednak to jest starsza technologia, bedzie glosniejszy, jednak zastrzezen nie powinno byc. a spalanie jest po prostu genialne osobiscie jezdze dCi juz prawie 2 lata i jedyne co moge powiedziec to to ze jestem zadowolony i tylko POLECAM :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubek Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Cześć planuję kupić megankę II kombi z rocznika 04/05. Wacham się między 1,5 dci lub 1,6 benzyna. Podpowiedzcie mi co wybrać przy rocznym przebiegu w granicach 15-20 tyś km. Niby na spalaniu można zaoszczędzić przy dieslu natomiast te częstsze wymiany oleju . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beyond Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Ja wziąłbym benzyne , To co niby da się zaoszczędzic to sa marne grosze a na benzynie lepiej się jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 na benzynie lepiej się jeździnie znasz widocznie nowoczesnych diesli - benzyna nie ma szans, moment robi swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubek Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 szczerze mówiąc to zawsze mi się marzył dieselek bo podoba mi się odgłos silnika, tylko na minus to to, że jednak o diesla bardziej trzeba dbać-nagrzewać przed ruszeniem i czekać przed zgaszeniem noi te częstsze przeglądy. Nieprawdaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beyond Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 na benzynie lepiej się jeździnie znasz widocznie nowoczesnych diesli - benzyna nie ma szans, moment robi swoje Bardzo nowoczesny ten Diesel będzie w megane classic :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 dci jest już dosyć nowoczesne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Ja wziąłbym benzyne , To co niby da się zaoszczędzic to sa marne grosze a na benzynie lepiej się jeździ Tak może powiedzieć tylko ktoś, kto nie jeżdził dieselem z turbiną.. Różnica w spalaniu to 6-7 w dieselu a 8-10 w benzynie. ( po mieście ). Przy większych przebiegach z tych groszy robią się spore kwoty. A co do przeglądów i wymiany oleju. Okresy są takie same. Fakt, że o diesele ( turbinkę ) trzeba bardziej dbać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 jerry, Zapomniałeś wspomnieć o tym przyjemnym mruczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARKOM Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 hmm klekotanie jak jest zimny nazywasz przyjemnym mruczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi