krzychk75 Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Jestem na kupnie Megane II (2003-2004). Proszę o wszelkie informacje na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie tego samochodu. Za wszelką pomoc z góry Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Kupuj ostatnie miesiące 2003 i 2004 jest wolny od wad. Omijaj 2002 i pierwszych miesięcy 2003. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienek Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 jak przy zakupie każdego samochodu ważny jest przebieg wiarygodny ,a wiec zwróc uwagę na wytarcia kierownicy ,pedałów ,lewarka i stan opon dobrze jest też poddac kontroli samochód w ASO tam często zostają różne informacje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolek G Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Witam. Najważniejsze,czy auto nie było bite,jaką miało przeszłość. W dobrym warsztacie sprawdzą Ci nawet grubość lakieru,które elementy były malowane, podłużnice,itd. poduszki czy były wywalone. Może nawet geometrie,cisnienie w cylindrach. Oczywiście,czy auto nie jest pod zastaw w banku ,lub cos podobnego. Niezapomni dobrze sprawdzić numery nadwozia. Najlepiej z kims kupować.Przewaznie kupujący się napala,bo ładny,a druga osoba, tzw. niezależna,sprawdza na spokojnie. Pozdrawiam. A czy odwiedziłeś komisy przy ASO ?? Oni nawet gwarancje jakąś kilkumiesięczną dawają na zakupiony (używany) u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienek Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Bolek ma rację ,ja kupiłem aso używanymoże trochę dopłaciłem narazie jestem zadowolony .Nie wiem ale swego czasu renault wyprzedawał flote z lisingu .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5qra Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 krzychk75, skromnie polecam sztuke która sprzedajemy Ogłoszenie pod postem, dodatkowe pytania - zapraszam na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Lepiej kupic nowsze a gorzej wyposarzone z 2004 roku niz z 2003. Duzo jest usterek w modelach z 2003. Omijaj silnik 1.6 16V lubi siadac kolo rozrzadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPS Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Omijaj silnik 1.6 16V lubi siadac kolo rozrzadu. Dotyczy to wszystkich 1.6 czy tylko tych z początku produkcji? Pytam bo również mam ten sam silnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5qra Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 gipsiarz napisał/a:Omijaj silnik 1.6 16V lubi siadac kolo rozrzadu. Dotyczy to wszystkich 1.6 czy tylko tych z początku produkcji? Tak jak juz kiedyś pisałem - ściema ASO. Takie moje skromne zdanie. U nas wymienili na koszt Renault Polska, gdyż była to źle zdiagnozowana usterka gipsiarz doradź jeszcze koledze czy lepiej z małym czy większym przebiegiem tzn. przed naprawami czy po naprawach :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Tego dopiero pozbyli sie w fazie II. A sciama to chodzi o usterke czy o to ze ASO to wymienia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5qra Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Moim zdaniem popartym jednym własnym przypadkiem ściema usterki. IU nas to zdiagnozowali i niczego to nie zmieniło. Ustało chyba po wymianie sondy lambda. NIe pamietam dokładnie bo ASO naprawiało nam auto za darmo, gdyz cały czas reklamowaliśmy pierwszą naprawę i tyle. Renault zwróciło kasę za wszystko - przy okazji wymienili cały rozrząd - koszt koło 2-2,5 tysia. więc tak robią. Powtarzam mówię to po naszym przypadku i usłyszanej rozmowie w aso "powiedz mu, że to koło zmienych faz rozrządu" :evil: pracownik ASO do kumpla (wnioskuję, że mechanika) przez telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 W moim przypadku na pewno jest to kolo faz rozrzadu. Ale kazdy silnik moze byc na co innego "chory" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 W 1,9 dCi lubi padać elektrozawór przepustnicy jakiegoś tam powietrza. Wówczas autko muli. I dostaje kopa np od 2800-3000. Ale przeczyszczenie, wymiana i wraca do normy czyli od ok 1600. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5qra Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 W 1,9 dCi lubi padać elektrozawór przepustnicy a jak legendarne problemy z turbo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raq Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Napisz jak chcesz silnik - benzynka czy dCi. Jaka kwota wchodzi w grę? Krajowy czy sprowadzany? Nie do końca zgadzam się z obiegową opinią: "2003 beee, 2004 TAK". Jeżeli ma się szczęście, to Megane z 2003 będzie przemierzać polskie bezdroża bez większych problemów. Jeżeli nie ma się szczęscia, to ... W moim MC2 z 2003 - NIE wymieniłem ani jednej cewki, NIE wymieniono mi koła zmiennych faz rozrządu, NIE przepalają mi się żarówki. Był problem z gasnącym i "dławiącym się" zimnym silnikiem - chłopaki podpięli do kompa, zrobili re-proga (wgrali od nowa program) i ... jeżdżę bezproblemowo dalej. PS. Mój tata ma Lagunę 2003 2.0 Priv - nie wiem jakim cudem ale po 70 kkm i 4 latach użytkowania jedyny powód, z jakiego odwiedza nasz Serwis to przeglądy i wymiana kół. To się nazywa SZCZĘŚCIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi