megima Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Koleżanka ma Megane II CC. Chce zamontować jakiś lepszy sprzęt audio. Byliśmy dzisiaj się zorientować co kupić i mamy upatrzone 2 modele głośników: - HERTZ DSK 165 - Helix B 62C Raczej montaż subwoofera nie wchodzi w grę - za mało miejsca. Czy 2 głośniki zapewnią dobry bas? Jaki wzmacniacz kupić żeby uciągnął te 2 głośniki? Czy jest sens kupować inne radio niż teraz jest fabryczne, skoro tak czy tak będzie wzmacniacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picuch Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Hertz 165 są dobre i dadzą wystarczający bas wzmacniacz i tak musi być a na ori radiu nie masz takie wyjścia liniowego. Radio najlepiej żeby miało min 4V na wyjściu. Wzmacniacz tak 80-110W RMSu. Tylko wygłusz drzwi !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megima Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Twoim zdaniem HERTZ będzie lepszy? Możesz dać jakiegoś linka z Allegro do dobrego wzmacniacza jakość/cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picuch Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 daj mi dzień to coś znajdę. Choć ja bym osobiście troche dołożył i kupił HERTZ ESK 165 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megima Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 A możesz jakoś uzasadnić te ESK? Chętnie przejrzę jakieś przykłady na Allegro (wzmak + radio). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picuch Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 No duża jest różnica między tymi zestawami pod zwględem parametrów, specyfiki i wykonania nie mówiąc o wielkiej różnicy w przetwornicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megima Opublikowano 22 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Do tego zestawu ESK jaki trzeba byłby dać wzmacniacz? Jakie radio warto kupić za ok 400zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picuch Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 http://allegro.pl/orion-hp-2600-2-kanaly-g...1224856316.html coś takiego żeby wykorzystać maxymalnie możliwości głośniczków. no chyba że tańszy: http://allegro.pl/wzmacniacz-samochodowy-j...1225938950.html i trzeba by go trochę skręcić. A radio żeby miało min 4V na wyjściu liniowym. Czyli polecam jakąś dobrą używkę np. Alpine http://allegro.pl/alpine-cda-9883r-stan-bdb-i1242012372.html http://allegro.pl/alpine-cde-9881r-ipod-mp3-i1237571082.html a jak wyższa półka to osobiście polecam: http://allegro.pl/alpine-cda-7894rb-klasyk...1241054773.html rzadko już spotykany model a super pod względem jakości brzmienia. Sam go używam. xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamerek Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 megima, jak kasa na całość? Patrząc na to co picuch, proponuje to bym polecił: Wzmacniacze jakich szukać ( w używkach): STEG AG 220.2X Audison VR209 Pioneer GM-X922 Z tańszych - tu w radiu muszą być filtry Sony XM-10020 Jeżeli chodzi o głośniki to: DLS R6A Rainbow SAX 265.20 Hertz HSK stara wersja dobry stosunek jakości do ceny. Klasę lepsze od ESK a cena teraz ta sama a nawet tańsze ze względu na nowszy model. Radia mogą być te co wyżej Bez wytłumienia drzwi to nawet nie podchodź do tych przetworników. Z ciekawostek w dobrej cenie jest jeszcze Morel Maximo ale nie do końca przetestowane. Wiec nie będę polecał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picuch Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Dreamerek, <--- dobrze mówi ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpecPC Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 A ja zaproponuję coś innego: Rainbow SAX 265.20 i do tego Hollywod HXa-20 i będzie git. Ja u siebie mam Rainbow CS 265 Profi Vanadium i tego hollywoda i jest super, zestaw gra bardzo liniowo, nie wyostrzając żadnych tonów mimo, że używam Alpine 117Ri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMBe Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Podaj budżet jaki ma kolega bo od tego wiele zależy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 eMBe, patrząc na daty postów to budżet był do rozchodowania we wrześniu. Teraz kończy się listopad, więc to odgrzany stary kotlet. Temat nie został zamknięty właśnie ze względu na możliwość propozycji innego zestawienia sprzętu, by przydało się innym poszukującym informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamerek Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 SpecPC, Coś mi się nie chce wierzyć w te twoje zestawienie :) HXa-20 z CS Vanadium. Tu wiem ze Vandium fajnie zgrywa się z DLS A3 lub ze starszych z Zapco Reference :). Chyba kupie tego HXa-20 aby po testować bo cena śmieszna... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpecPC Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Cena śmieszna a gra naprawdę dobrze. Myślę że DLS A3 czy Zapco można dorwać ale w używce niestety. Zestaw ten docelowo zapinam pod Masconi 200.2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi