MiszaElk Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Znów zmieniłem. Poprzednio miesiąc temu. Koszt = 0zł Pewnie dlatego, że za laczki ContiWinterContact TS830 zapłaciłem 940zł Nie chce mi się pisać czemu znów zmieniałem ale powiem tylko tyle, że na przodzie prawie nówki a z tyłu padlina, do tego na osiach różne opony. Jeżdżąc z żonką i dzieciakiem nie będę ryzykował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Założone dzisiaj. Koszt zerowy bo DIY :) Czas nie wiem, bo nosiłem po 1 sztuce, więc trochę się zeszło. Ofiary to 2 klucze do kół, w obydwu nasadki się rozpadły (co za padlinę teraz robią) :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 też zmienione. Założone nowe Goodyeary Ultra Gripy 7+. Zobaczymy jak sobie będą radzić na białym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianpop Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Wymieniłem wczoraj. Niestety w Szczecinie ceny straszne. Założenie opon na nowe felgi stalowe, wentylki, wyważenie i założenie na auto od 100 zł do 130 zł. Masakra, ale może podwyższyli ceny ze względu na pogodę i oblężenie warsztatów (2 dni temu zaczęło mrozić i padać). Wybrałem opcję bez zakładania kół na auto za 80 zł. Założenie zajęło mi 1 h, przy zachowaniu szczególnej ostrożności (ze względu na 4,5 letniego pomocnika). Przynajmniej chłopak miał frajdę. Teraz mam drugi komplet kół i więcej nie będę musiał przepłacać. Tak na marginesie koszt nowych felg stalowych 550 zł (all..ro). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 masakra. Ja na alusy zapłaciłem w sumie 50 zł za wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz_g Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Dzisiejsza pogoda mnie zmotywowała do wymiany. Na szczęście komplet zimówek jest na stalówkach więc kwestia szybkiej zamiany w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_k Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 A ja, od wczoraj już na nowiutkich zimówkach :) Zobaczymy jak UG 7+ zimę przetrwają. Qrcze szukałem stalowych 15', ale jak na złość, tylko nowe po około 200pln... Ana aledrogo, żadnego zastawu akuratnienie nie udało mi się utrafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 ja również od czwartku na nowych kółkach: felga auminiowa 16" wzór Sport + Goodyear UltraGrip 7+ 205/55/16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtuch Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 przełożenie opon z felg z Passata na felgi do scenica(koszt 45 zł) koła założyłem sam (czas pracy jakieś 50 min w padającym śniegu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 ja mam zimówki od 17 października... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoName Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 U mnie oponki zimowe są już od jakichś dwóch tygodni, na razie nie testowane na dużym śniegu, ale powinny być OK :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 U mnie od czwartku(25.11), czyli trafiłem dokładnie w odpowiedni moment ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Ja mam zimówki od wczoraj w coupecie, na przód kupiłem jakieś Semperity i jestem jak na razie bardzo zadowolony. Sprawdziłem w nocy jak wyciągają auto z poślizgu i na prawdę się spisują lepiej niż letnie sport contacty 2 :) Z tyłu mam Pirelki Snow Sport. Scenic jutro dostanie Falkeny. Przekładam sam, bo przy okazji sprawdzam hamulce i jak trzeba to czyszczę itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makuli Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Moje "Renie" w zimowym obuwiu już od 10 listopada. Trochę piszczały w cieplejsze dni ale teraz uśmiecham się widząc kolejki do zmainy opon. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitoo Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Pewnie się znajdą tacy co mnie wyśmieją, ale już drugą zimę jeżdżę na wielosezonowych pirelkach i złego słowa o nich nie powiem. W ostatnich dniach Kraków tonie w śniegu, jest dość ślisko, mieszkam na przedmieściach i codziennie jeżdżę do pracy samochodem. W śniegu radzą sobie dokładnie tak samo jak poprzednie zimówki, na śliskiej powierzchni również. W styczniu objechałem na nich Ukrainę, gdzie drogi są dużo gorzej utrzymane niż u nas i nie miałem żadnej przykrej przygody z powodu opon. dlatego nie zmieniam opon, no bo skoro nie widać różnicy to po co przepłacać :) ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi