radcons Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Witam Zakupiłem niedawno renault clio 1.2 . Niestety zapala sie kontrolka napinacza pasów i poduszki powietrznej pasażera . Na diagnzie wyszło ze jest zwarcie do masy . Sprawdziłem przewody które ida od komputera do fotela , i do bocznj poduszki powietrznej , wydaja sie wporzadku , zero przetarc . nie wiem co dalej robic. Proszę o jakies info Dzieki Nie bój się, używaj pl-literek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Najczęściej problemem jest brak styku pod fotelem pasażera lub przy samej wtyczce do napinacza - wystarczy docisnąć, chwilę przytrzymać. Jak zgaśnie po jakiś 3-5 sekundach tzn, że znalazłeś przyczynę (brak styku). Połączenia pod fotelem rozłącz, psiuknij kontakt sprejem i złóż. Zapłon off. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valeczek Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Ten problem rozwiązuje się trochę inaczej Obcinasz kostki pod fotelem i lutujesz kable na stałe. Wtedy masz pewność że nigdy się to nie powtórzy. Polecam zablokować kalkulator do takich operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Ten sposób nie zadziała przy samej wtyczce przy napinaczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valeczek Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Najczęściej problem jest z kostką pod fotelem, bezpośrednio przy napinaczu jest to ewenement. Zrób tak jak napisałem, jak nie pomoże to wtedy baw się wtyczką przy napinaczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 (edytowane) Napinacz pasów nie był przypadkiem odpalony,bo też będzie swiciła kontrolka. Dopiero po wysłaniu zobaczyłem datę posta Edytowane 28 Października 2012 przez 11348 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi