rabinos Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 witam. po otwarciu maski w okolicach reflektorow widac kilka pokretel oznaczonych symbolem swiatel mijania i "12%". czy ktores z nich sluza do regulacji wysokosci swiecenia swiatel mijania? ew. czy ktos z was wie jak zrobic to samemu? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Kolego teoretycznie możesz zrobić to sam ale po co kombinować ze ścianą ? Podjedź do pierwszego lepszego diagnosty i ustawi Ci naprawde za małe pieniądze .No i nie będziesz oślepiał tych z naprzeciwka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 A na przeglądzie - jeśli masz blisko - to robią to za free ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Ja ustawiałem na ścianie. Na przeglądzie zadnych zastrzezeń. Wysokośc ustawia sie pokretłami na silniczkach poruszających odbłyśnikami. Samochód metr od sciany i załamanie ustawiasz na wysokości środka reflektora. Wysokość tą zaznaczasz na ścianie. Cofasz auto o 10m i załamanie obniżasz o 10cm od znaku na ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron316 Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Wysokośc ustawia sie pokretłami na silniczkach poruszających odbłyśnikami. A w poziomie prawo/lewo da sie jakoś wyregulować w scenicu 1 ph2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Pewnie, masz tam odpowiednie śrubki. Zobacz na lampie. Nie, pamiętam, ale chyba są od strony chłodnicy, białe plastikowe pokrętła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Jedz na stację kontroli .Koszt 14 zł w cenniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron316 Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Pewnie, masz tam odpowiednie śrubki. Zobacz na lampie. Nie, pamiętam, ale chyba są od strony chłodnicy, białe plastikowe pokrętła. No właśnie mam taką plastikową i chyba mi nie reaguje reflektor na kręcenie tą śrubą -możliwe że cos tam sie wyrwało albo wypieło -dziś popatrze bo tak po ciemku przy latarce tylko kręciłem . A Przemo jak rozumiem to cały reflektor sie przestawia nie długie i krótkie osobno? Jedz na stację kontroli .Koszt 14 zł w cenniku :) twoja odpowiedz Kolego na moje pytanie była wyczerpująca i jakże mi wszystko w tym temacie wyjasniająca - sam bym o tym nie pomyslał -pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Nie, regulujesz położenie całego lustra, czyli ustawiasz oba "światła". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron316 Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Dzięki Przemo -Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Pokrętłem R regulujesz góra-dół, T - prawo-lewo Sorry ale nie miałem możliwości zamieścić tego rysunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron316 Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Dokładnie tak Przemo - jest plastikowa sruba w każdym reflektorze od strony chłodnicy . Miałem tam uszkodzony gwint i mi się nie przesuwał prawo/lewo -po ciemku tego nie widziałem -teraz już zrobiłem i jest gitarka . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi