Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Kradzież oryginalnych kołpaków

opielowski

Rekomendowane odpowiedzi

Wiecie co panowie, dziś wszedłem na allegro na kołpaki na śląsk. Zaciekawiło mnie to ogłoszenie: http://moto.allegro.pl/kolpaki-renault-sce...1293342493.html . Konto tej osoby powstało 10 października, czyli całkiem niedawno. Ten ktoś sprzedaną ma tylko 1 rzecz. Handluje tylko kołpakami... W sobote jeszcze jak patrzałem kołpaków nie było. Musiały wyskoczyć w niedziele. Moje skradziono z piątku na sobote w nocy.Gość nie podaje wogóle lokalizacji, i tylko wysyłke. Nie jest to troche podejrzane??

PS: Poprawiłem linka.

opielowski, ogłoszenie nieaktywne.

Co do kradzieży kołpaków, dekielków itp to i mnie ukradli kiedyś oryginalne kołpaki. Kupiłem w tesco za 50zł jakieś podróby i mam spokój. Pospinałem je z felgami opaskami zaciskowymi. Oprócz oznaczania w postaci nr rejestracyjnych od wewnątrz można je oznaczyć także od zewnątrz. Wystarczy nawiercić kilka otworów na kołpakach. Złodziej raczej takich znaczonych nie ukradnie, bo będzie miał problem ze zbyciem. Opisuję to na przykładzie swojego kumpla i jego oznaczenia (w taki sposó:mrgreen:. Oczywiście od wewnątrz też trzeba oznakować dodatkowo.

• 2 miesiące temu...

Jeśli chodzi o temat oryginalnych kołpaków to zastanawiam się nad oznaczeniami wewnątrz. Mam też pytanie bo już któryś z kolegów radzi mi żeby spiąć je opaskami zaciskowymi, żeby mi nie odpadły przy wjechaniu w dziure. Nie podoba mi się ten pomysł, bo wygląda to nie za ładnie. Czy te kołpaki oryginalne dobrze się trzymają? Czy może posłuchać kolegów i je spiąć? Z góry dziękuję za odpowiedź.

maxgrzes, ja mam spięte opaskami. Nie jest najgorzej jeśli chodzi o wygląd, bo opaski cieniutkie i prawie przezroczyste. Poza tym, lepiej to wygląda jak poszukiwanie zgubionego na dziurze kołpaka, lub czarna felga jaka po nim jest widoczna.

Mi również ukradli dwa oryginalne kołpaki :evil: Dwa ukradli a dwa zostawili , dodam że mi zeszły letko, po prostu komuś 2 były potrzebne. Nie miałęm przypiętych ani oznakowanych bo to było zaraz po kupnie scenica. Teraz jak dokupię 2 brakujące to od wewnątrz wypalę nr.rej. a to dlatego że przyczaiłem parę ulic dalej innego scenica ( Ph2 ) z dwoma kołpakami innymi oryginalnymi od ph2 oraz z dwoma takimi jak moje i mam podejrzenia że to on mi buchną. Jak by były oznaczone to bym sprawdził a tak to kupa :-/

Co do gubienia dekli , ja również nigdy nie zgubiłem a nie jedną dziurę zaliczyłem.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 18 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!