rekin333 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Witam. Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób dobiera się rozrusznik? Ponieważ na przeglądzie mechanik stwierdził, że obecny wytrzyma góra kilka dni muszę zakupić nowy. Niestety na rozruszniku nie ma żadnych informacji aby go zidentyfikować. Posiadam Renault Megane 1.9D 1999r. Znalazłem kilka ofert rozruszników, w których mój model samochodu jest wymieniany, ale różnią się one często mocą, ilością zębów, itp. Nie mam o tym bladego pojęcia, dlatego proszę Was o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Oddaj do zakładu, który regeneruje rozruszniki - tam sobie dadzą radę, nie musisz kupować nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin333 Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Ponoć nie opłaca się go już regenerować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawaii Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 no to pozostaje znaleźc numer czesci w dialogys'ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Praktycznie każdy rozrusznik da się zregenerować, więc warto zasięgnąć jezyka u firmy, która się tym zajmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin333 Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 No właśnie prawie każdy, tylko niekoniecznie musi się to opłacać. Skorzystałem więc z Dialogys'a. Niestety jedyne czym w tej chwili operuję to nr VIN. Po wpisaniu go w programie oraz wybraniu typu pojazdu, wyświetlił mi się typ silnika - F8Q. W częściach zamiennych w/w programie do tego silnika oryginalnie montowany jest jedynie BOSH 0001108180. Czyli jeśli dobrze wydedukowałem, to zamiennik znajdę właśnie po tym numerze i modelu mojego samochodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawaii Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 dokładnie tak, np tu: http://altera.jdm.pl/catalog/product_info....roducts_id=2073 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin333 Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 OK, dzięki za pomoc. Znalazłem taki: BOSCH http://allegro.pl/rozrusznik-renault-clio-...1291138828.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Ta firma zajmuje się regeneracją, warto zapytać, czy możesz zostawić swój w rozliczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Zostawić pewnie można, pytanie czy się opłaci bo za przesyłkę trzeba zapłacić, a rozrusznik jednak parę kg waży. Jeśli chcesz oddać, to staraj się znaleźć firmę ze swojego miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin333 Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Rozrusznik zakupiony i zamontowany. Wszystko działa jak należy. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi