Arczi92 Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 U mnie Meganka w rodzinie od nowości jest i nigdy kontrolka STOP nie świeciła z kontrolka od ręcznego, tył bębny :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Nie no , mam tego dość . Pisze wyraźnie ," zapala się z jedną z następujących lampek" Opisałem to wyżej ale nie dotarło. temat zamykam , wszystko zostało wyjaśnione . Jeśli ktoś ma coś do dodania (nie dotyczy interpretacji zapisu w instrukcji)to proszę o pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Tomik 1970, pozwoliłem sobie sam otworzyć temat Już o tej kontrolce było pisane na forum, nawet w temacie o komputerze pokładowym. Mam akurat scenica i megankę phII i w obu autach jest inaczej: w scenicu (2000rok) świeci hamulec + stop, natomiast w megance 2002 rok świeci tylko hamulec. To się zmieniło w którymś roku i nie ma co szukać problemów bo wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Specjalnie dzisiaj postanowiłem wybadać sprawę u mnie i STOP zapala się razem z zadziałaniem czujnika małej ilości płynu hamulcowego w zbiorniku, i tylko wtedy. Czyli dochodzimy do tego co już pisałem, czyli różnych wersji tego układu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 fred, po to jest ten czujnik w zbiorniczku W wakacje jak mi padł cylinderek w coupe i płyn uciekał to zapalał się hamulec i stop. Jednak w starszych rocznikach przy zaciągnięciu ręcznego świeci stop i hamulec. Normalka, na forum już było o tym pisane, jak wspomniałem wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Spokojnie, wiem po co jest ten czujnik Pytanie tylko od czego to zależy, bo znajomy ma jednego z pierwszych kombiaków jakie pojawiły się na naszym rynku (r. 99) i ma identyczną sytuację jak u mnie, więc sam rocznik można by wykluczyć. Warto by to rozgryźć, bo może to np. kwestia tylko licznika (mój jest sagem bez komputera - póki co tyle mogę powiedzieć bez rozbierania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_AxA_ Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 co do licznika to ja mam jagera i mój kombik jest z sierpnia 1999 czyli jest bardzo pierwszy xD posiada też komputer, co prawda jest to autko z Niemiec ale wątpię żeby to była jakaś różnica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoroszyt Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 A co jeśli się sam STOP świeci? Stało się tak po przypadkowym odpięciu przewodu od czujnika spuszczenia ręcznego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Od samego odłączenia nie mogło się tak stać, bo układ czujnika opuszczonego ręcznego to zwykły przycisk łączący z masą. Coś musiało się jeszcze zdarzyć, nie zwarł się kabel z jakimś innym ? Nie było przy okazji coś jeszcze robione ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoroszyt Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 co do kabli to musiałbym poszukać, ale już trochę ciemno więc może jutro. ale stało się to w momencie odpięci tej małej wtyczki o której wspomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi