luki35m Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Witam. Mam pewien problem . Chciałem odkręcić osłonę silnika od spodu samochodu ale okazało się że śruby mocujące nie dają się okręcić , tzn kręcą się w całości z tą częścią która ma być na stałe w karoserii. Domniemam że w ASO na którymś tam przeglądzie dokręcali pewnie kluczem pneumatycznym i przekręcili to wszystko . Po obudowie widać że już na ostatnim przeglądzie mieli problem z odkręceniem bo plastik jest zmasakrowany i wycięty na śrubach i trzyma się tylko na "wcisk" . Na jednej śrubie tylko zostawiają i przekręcają obudowę o 180 stopni aby np odkręcić korek spustowy oleju. Czy ktoś miał lub ma podobny problem ? Jak to naprawić aby obudowa ściągała się w miarę normalnie ? Czy może to rozwiercić jakoś i zastąpić jakimiś kołkami plastikowymi czy coś w tym stylu? Proszę o porady. Aha i jeszcze jak by ktoś mógł napisać jak ściągnąć przedni zderzak w Megane II ph II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 trzeba ją jako wyrwać, bo uchwycić kręcące się nakrętki jet baaaardzo ciężko. można później przegwintować lub dać jakieś kołki, w które można wkręcać śruby. instrukcja zdejmowania zderzaka, ale ze scenika jest tutaj . wydaje mi się, że jest podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal72 Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Trzeba łeb śruby naciąć flexem na krzyżyk i odciąć przecinakiem. Następnie możesz rozwiercić i wstawić nitonakrętki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 lub blachowkręty :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin3159 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Witam. Odświeże temat. Śruby uciąłem fleksem i mam takie pytanie, jakim wiertłem(rozmiar) rozwiercic te gniazda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi