Gość ziebice1 Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Wczoraj wieczorem poślizgnołem się na chodniku i wywinołem koziołka. Został mi po tym bardzo duży ból łokcia i siniak. Byłem rano na pogotowiu (szpital oddalony jest o 20km.) Lekarz powiedział jak do poniedziałku nie ustanie ból udać się do chirurga. Mam ubezpieczenie NNW prywatne w PZU czy stuczenia także kwalifikują się do odszkodowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Powinieneś mieć to w OU poczytaj. Po zakończeniu leczenia złóż podanie do ubezpieczyciela podając wszelkie informacje i historię choroby. To czy i ile powiedzą Ci na komisji. Poza tym nie ten dział, przenoszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 ziebice1, masz to ujęte w opisie warunków ubezpieczenia. Ja mam dość szerokie ubezpieczenie indywidualne w Hestii ale stłuczeń nie obejmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Jak boli i spuchło to może być stłuczenie ze złamaniem lub pękniecie. Jak mocno przywaliłeś to mogło do tego dojść. Ja bym poszedł jednak w poniedziałek do tego chirurga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Przeszedłem temat, lekarz powiedział że lepsze jest złamanie niż stłuczenie. Przy stłuczeniu pół roku bólu i ćwiczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaElk Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Jeśli wystąpił uszczerbek na zdrowiu (co w przypadku stłuczenia nie jest oczywiste) i masz NNW ta jak najbardziej należy się świadczenie. Jak mówi sama nazwa ubezpieczenia - NASTĘPSTWA NIESZCZĘŚLIWYCH WYPADKÓW. Upadek i połamanie bądź stłuczenie ręki na śliskim chodniku jest jak najbardziej nieszczęśliwym wypadkiem. Napiszę Ci tylko, że kokosów nie spodziewaj się bo w przypadku złamania (bez komplikacji, przemieszczeń itd, itp) otrzymasz max 2-4% uszczerbku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi