jacula42 Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 witam jesten od nie dawna posiadaczem Renault Megane Scenic i tu zaczyna sie pytanie u mnie pisze z tylu megane z boku scenik ,ale widzialem ze z tylu zamiast megane pisze scenic czym sie roznia nazewnictwem czy to cos wiecej? [jak zauważyłeś przeniosłem twój post do odpowiedniego działu, w dziale nasze auta jest temat wyświetlany jako pierwszy "zasady korzystania z działu" nie czytałeś tak jak regulaminu, poczytaj bo to jest moje ostatnie ostrzeżenie, następny będzie pasek] -Robak nazwa megane scenic była stosowana do któregoś tam roku potem pojawiła się sama nazwa scenic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Scenic jako odrębny model występuje od roku '99. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 A nie jak powstał ScenicII? Bo wydaje mi się, że zarówno PH1 i PH2 nazywały się Renault Megane Scenic. Dopiero jak wypuścili Scenica II to zmienili nazwę na Renault Scenic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 phII to już był tylko scenic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Z tego co ja widziałem to sceniki ph1 na tylnej klapie mają napisy MEGANE a na tylnych drzwiach srtebrne napisy SCENIC (tak ma moja renia). Po liftingu tzw. ph2 na klapie tylnej po prawej stronie widnieje napis SCENIC a na drzwiach tylnych delikatne naposy MEGANE, z tym ze już nie są srebrne tylko jest to gładki czarny plastik na porowatym tle. Coś jakby doklejona kalkomania. Widoczne jest tylko pod odpowiednim kątem. Nowsze wersje mają z tyłu już tylko napis SCENIC ale każda litera oddzielnie i inną "czcionką". (scenic i grand scenic) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 w każdym bądź razie w roku 2000 jak weszła PHII to nastąpiła zmiana nazwy z megane scenic na scenic koniec tematu :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi