Obiboc Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Witam Mam pytanie odnośnie obrotów silnika, z dwa dni temu moją uwagę przykuł obrotomierz wskazujący 950 obrotów podczas postoju początkowo pomyslałe m tak ma być ( silnik zimny ogrzewanie na max) więc moze komp podnosi obroty by doładować akumulator bo farela w aucie ciągnie. Po jakimś czsie silnik nagrzany, temperatura na 21 stopni a obroty nadal 950 ki diabeł.Tak ma być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 przeciez zawsze sa na mniej więcej takim poziomie tj. 900-950 obr./min. Ile byś chciał żeby było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 nie do końca, jadę bolidem, zatrzymuję się na światłach wyłączam ogrzewanie i mam 900 włączam ogrzewanie i mam 950. Latem tego nie zauważałem oczywiście jak wcisnełem AC to było 950. Teraz klimy nie wciskam a 950 jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 A autko nie jest jeszcze na ssaniu przypadkiem? Mimo wszystko dalej są to wartości normalne. Jak na postoju będziesz kręcił kierownicą, to tez chwilowo mogą wzrosnąć obroty i nie ma w tym nic niepokojącego. Zwłaszcza, że chodzi o różnice raptem 50 obr./min. Gdyby Ci z 900/950 rosło na nie wiem - 1400 to już byłoby coś dziwnego. Ja bym sie nie przejmował na Twoim miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 czyli Luz? Ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi