dezerter35 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Bezpieczniki , manetka sprawdzona na początku . Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 (edytowane) Wyczyść masy pod lampami, ściągnij atrapy chłodnicy i powinieneś widzieć 2 punkty masowe lamp przednich odkręć wyczyść przesmaruj smarem miedzianym jak nie będzie poprawy, będziemy szukać dalej. Edytowane 20 Sierpnia 2013 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kambol Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zrób sobie instalację na przekaźniku i nowych, grubszych kablach - różnica będzie niebagatelna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dezerter35 Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Podłączyłem żarówki bezpośrednio pod akumulator i dalej to samo . Więc chyba czas zmienić lampy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Więc chyba czas zmienić lampy Wybacz, ale co to da? Lampy przecież nie świecą, tylko żarówki. Co do problemu, prawdopodobnie kończy się masa przy wtyczce do żarówek. Podprowadź nową masę do kostek (nowe przewody) z miejsc wskazanych przez kolegę Merkaba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dezerter35 Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 (edytowane) To może dokładniej opisze jak podłączyłem pod akumulator ... kupiłem nowe wtyczki żarówek , na krótko dałem nową masę i od akumulatora podpiołem zasilanie , przewód 2,5 . Czyli nowa masa i nowy + i róznicy niema Edytowane 10 Października 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Ładowanie rozumiem w przedziale 14V - 14.4V? Poniżej tych wartości = alternator do regeneracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dezerter35 Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) Cięcie XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Sprawdzałem na zgaszonym silniku bezpośrednio z akumulatora,więc alternator jest tu bez znaczenia . A ładowanie jest ok , 13,95 V . I co teraz ? Jesień szybko się ciemni a ja posuwam na światłach drogowych ,które są i tak słabsze od krótkich . Regulamin pkt. 5.9, 5.13 -Prezes Edytowane 10 Października 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maruda1 Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) Jakie jest napięcie na baterii w układzie, a jakie na odłączonym? Warto też sprawdzić prąd płynący przy różnych obciążeniach (włączone radio, światła awaryjne, światła drogowe, długie). Edytowane 10 Października 2013 przez Maruda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekmie Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Witam.Nic nie piszesz o wymianie żarówek.Wiem z doświadczenia że z biegiem czasu żarówki tracą na jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dezerter35 Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Żarówki oczywiście nowe ,jak będzie czas (roboty opór ) to sprawdzę napięcie przy odłączonym akumulatorze. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) jak będzie czas (roboty opór ) to sprawdzę napięcie przy odłączonym akumulatorze. Podczas pracy silnika nie radzę odłączać akumulatora. Bo można usmażyć elektronikę w aucie. Edytowane 10 Października 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dezerter35 Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Sprawdzę przy wyłączonym silniku tylko niewiem po co? Jak dałem prąd prosto z akumulatora przez nowe wtyczki żarówek i nową mase i swieci do kitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 wtyczki żarówek i nową mase i swieci do kitu? Jeżeli: akumulator dobry, kable dobre, wtyczki dobre, żarówki dobre, to pozostaje tylko złe podłączenie. Jak podłączyłeś źle masę do żarówki, to obydwa żarniki w żarówce (H4) będą świeciły równocześnie, ale słabiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Ładowanie powiedzmy, że w porządku sprawdź jeszcze amper jaki podaje alternator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi