marcin77 Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 Witam mam pytanko. Przy uruchamianiu silnika w megane II komputer podaje ile zostało do przeglądu. Jak ta wartość zejdzie do zera to po zrobionym przeglądzie jak przywrócić ten dystans od nowa? Czy da się to zrobić tylko przez komputer serwisowy, czy można jakoś z poziomu użytkownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 ustaw komputer na licznik km do przegladu i przytrzymaj okolo 5s dzyndzelek przy zegarach do kasowania przebiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macterror Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 a ja podłącze się do tego wątku z 2 dodatkowymi pytaniami, 1/ Ile km wcześniej mogę wykonać przegląd serwisowy? Powinienem to robić co 30 tys a niebawem wybieram się na urlop a komp pokazuje mi jeszcze 3 tys do przegladu - nie wiem jak duzo bede jezdzil. 2/ Jaką odległość mogę przejechać po przekroczeniu limitu km, przy którym przegląd powinien zostac wykonany? dzięki maC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 a da się ten limit przestawić na 15 tysi ?? bo ja to olej co 15 tysiecy zmieniam a nie co 30... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 1/ Ile km wcześniej mogę wykonać przegląd serwisowy? Powinienem to robić co 30 tys a niebawem wybieram się na urlop a komp pokazuje mi jeszcze 3 tys do przegladu - nie wiem jak duzo bede jezdzil. 2/ Jaką odległość mogę przejechać po przekroczeniu limitu km, przy którym przegląd powinien zostac wykonany? 1 przeglad mozesz robic co tydzien :) na 3tys przed "terminem" mozesz spokojnie jechac 2 az szlag nie trafi samochodu :) mozesz jezdzic ile wlezie, nikt nie kaze ci robic przegladow wg komputera a da się ten limit przestawić na 15 tysi ?? nie,kasuj na 30 000 i zmieniaj olej jak dojdzie od 15 000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macterror Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Dzięki, myślałem, że jest jakieś elektroniczne ograniczenie ilości km przejechanych po tym jak przegląd powinien zostać wykonany. Czy konieczny w moim przypadku jest zakład, który posiada wejście do kompa? Może wystarczy dorby sprawny mechanik bez podpinania elektroniki, wymieni (i zrobi to na 100% a nie jak w serwisach autoryzowanych) poszczególne niezbędne podzespoły. Tylko czy bez podłączenia można wykasować ilość km do kolejnego przeglądu? maC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 po co dostęp do kompa, nie trzeba komputera by zmienić olej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macterror Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Do wymiany oleju nie trzeba - ale pytanie czy nie jest dobrą praktyką żeby raz na 30tys podłączyć auto pod kompa czy wszytko gra i trąbi? Nie wiem co pokazuje ten komputer ale może są jakieś ustawienia, które dobrze jest skontrolować - jak wiecie to podzielcie się wiedzą z laikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Raczej nie, o ile nie wywala żadnych błędów, nic się z samochodem nie dzieje to nie jest wymagana diagnoza za pomocą kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macterror Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 A czy może wiecie czy istnieje taka specyfikacja określająca co po jakim przebiegu powinno się wymienić ? Na co zwrócić uwagę itp? maC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maper Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Tak. Instrukcja samochodu i książka przeglądów. I oczywiście tablice poglądowe w serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi