Cyfron Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Witajcie Zdecydowałem się zagazować moją Renię (informację o niej po lewej). Mieszkam w Krakowie, więc chciałem zamontować na miejscu, znajomi doradzili mi serwis Fugazi na ul. lindego 5. Autoryzowany montażysta AC Stag'a a także Landerizo. Podczas wybierania polecono mi 2 opcje: Stag 300 premium za 2900PLN Landerizo za 3400PLN (szczegółów nie precyzowali) Skłoniłem się na Stag'a niby przez to, że ma tą komunikację z komputerem silnika odnośnie mieszanki/wtrysków. Po przyjściu na umówioną godzinę odbioru okazuje się, że auto nie jest gotowe, że "jest problem". Kilku facetów pracuje przy moim aucie i coś im tam nie wychodzi. Po jakiejś chwili poproszono do biura i poinformowano mnie co następuje: instalacja założona i działa, sterownik LPG odczytuje te wskazania komputera od silnika, jednak nic nie robi z tymi wskazaniami. W tym miejscu pojawiły się moje mieszane uczucia: - jako plus jest to, że Panowie nie zostawili tego problemu, stwierdzając, że wszystko jest ok, tylko się tym zajęli i informują, że instalacja nie jest w 100% sprawna, że pracują (nie mogli już do STAGa zadzwonić, bo o tej godzinie już nie pracowała centrala) - minus za to, że problem w ogóle wystąpił, że jedna z polecanych przez nich instalacji okazuje się, że nie działa tak jak powinna. Zaproponowano mi, że mogę auto odebrać, bo instalacja jest sprawna, a te poprawki to oni zrobią, jak się dowiedzą. (chyba, że się okaże, że sterownik nie obsługuje mojego samochodu :evil: ). Jako, że (całe szczęście) nie potrzebuję samochodu przez kilka następnych dni, zdecydowałem się, że im go zostawię, a odebrać chcę w 100% sprawny. Ogólnie uczucia mieszane, ale raczej pozytywne, że nie wcisnęli mi bubla. O postępach będę informował na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 jeśli wybrałeś staga to dobry wybór ,zresztą landirenzo też nie jest zła ,tylko co z pozostałymi komponentami ? Jaki reduktor ,wtryskiwacze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyfron Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 jak pisałem - komponentów nie podawali, zdałem się na ich fachowość Na razie w głowie mam to, żeby to "premium" było tym, za co płacę a nie tylko droższym PLUSem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 A która to meganka 1 cz 2. Tego nie ma "po lewej". Moja opinia jest taka. Jeżeli nie radzą sobie, to odpuść sobie ten zakład. Niech zabierają graty, a Ty będziesz musiał poszukać kogoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyfron Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 nie ma po lewej, ale jest w Temacie wątku. A z proponowanym rozwiązaniem - co - dzień roboty z tym w plecy, pojade gdzie indziej i zrobią mi bube i się nie przyznają nawet do tego... Jaką będę miał pewność, że gdzie indziej będzie lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 W temacie to fakt, nie zwróciłem jakoś uwagi. Na innym forum gazowym prosiłeś o poradę. Proponowali Ci rozwiązanie, ale Ty swoje. Masz co chciałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Niestety, z komunikacją CAN to różnie bywa i to w różnych markach. Nie zawsze chce to działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi