SLWK89 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Witam posiadam Renault Megane Classic 97 r. Niedawno wymieniałem cale zawieszenie z przodu w tym sprężyny. Tera po wymianie sprężyn z przodu jest bardzo duża przestrzeń miedzy nadkolem a kołem, na starych sprężynach tak nie było. Co jest tego przyczyną???? Dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 może sprężyny się jeszcze nie ułożyły. długo śmigasz po wymianie amorów i sprężyn? Ja jak założyłem glebę to też nie było za nisko, ale po tygodniu jeżdżenia auto usiadło jeszcze o dobre 1-2cm, więc myślę że i w Twoim przypadku seryjnych amorów i springów jest tak samo i po kilku dniach auto usiądzie. Po regeneracji tylnej belki też auto wysoko stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLWK89 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Sprężyny miałem wymieniane przed wigilią czyli 22 grudnia, i tez jest mankament bo tył cały siedzi nisko i nie wiem czy to amory czy cala belka do regeneracji musi iść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 to zależy jak bardzo nisko masz ten tył. Moim zdaniem jeszcze chwile musiałbyś pośmigać na nierównościach, co by się przód ułożył. Jak się nie ułoży, to nie wiem co jest grane może za długie sprężyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 SLWK89, sprężyny kupiłeś od benzyny czy diesla? Jak duża jest to różnica w wysokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLWK89 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Trudno mi powiedzieć bo ja tego nie kopiłem tylko zaprowadziłem do mechanika i on wszystkie części kupował i mówi ze one usiądą. A ta wysokość to około 15 cm ale jutro wrzucę fotki jak to wyglą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 15 cm to strasznie dużo :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 czyli pewnie amory od diesla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 amory Sprężyny :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 a, no fakt. u mnie to tak wyglądało: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brejq Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 nie ułożą się, spring pewno masz od scenica albo czegos innego, bo na opakowaniu jest ze pasują przerabialem temat w clio 2, japę miałem tak jak na focie u pelson91a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 pelson91, to na zdjęciu to megane rx4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 nie, to moja Megane przed założeniem gleby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLWK89 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 fotki jak to wygląda u mnie czyli musiał bym wymienić te sprężyny??? czy poczekać aż tył zrobię i zobaczymy jak to będzie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 nieno, w takim wypadku sprężyny do wymiany, tył jest elegancko, całkiem sportowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi