Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Nieoznakowane radiowozy z wideorejestratorem

dudu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Po dzisiejszej przygodzie z "niebieskimi" a raczej granatowymi (nowy kolor munduru) wpadlem na pomysł aby stworzyć bazę danych z numerami rejestracyjnymi i markami znanych Wam nieoznakowanych radiowozów z wideorejestratorem.

Można by to podwiesić aby wszelcy zainteresowani mogli w miarę chęci się z takimi danymi zapoznać. Zaznaczam od razu że nie popieram piractwa drogowego ale sam czasem w miarę możliwości i warunków lubie przycisnąć ale bez przesady.

Co do tego pomysłu to zmotywowali mnie dziś Panowie z czarnego passata na kieleckich numerach TK coś tam (pozdrawiam jak czytacie). Otóż dziś odstawilem swoją megi do mechaniora i wracałem do domu autobusem. W autobusie zgubiłem okulary więc zaraz po powrocie do domu pożyczyłem auto od szwagra i wio za zgubą. Okulary warte ok. 500 pln więc warto było. Dorwałem przegubowca 10 km. od domu, okulary znalazłem no i wracam.

Jak ktoś z Kielc to wie że na Krakowskiej w kierunku na Kraków można depnąć, warunki w miare więc 100-110 (ogr. 70) było. Potem Białogon, Zalesie, ale tam kulturka max 70 w zabudowanym. Zawsze uważałem na Passaty, Vectry, a ostatnio Meganki :-) w tylnym lusterku ale żona twierdzi że przewrażliwony jestem. Więc czułość opadła. W Jaworzni na prostym odcinku (niestety teren zabudowany), droga pusta a szwagra Scenic to diselek z turbo więc depnąłem znowu i na luza. No i wyszło 105/h. No i kilkaset metrów dalej niebieskie światła w lusterku.

Panowie stwierdzili że już na Krakowskiej mnie widzieli ale nie chciało im się mnie gonić (oszczędzają paliwo czy co?) wiec jechali dalej.

Ale dlaczego jechali za mną 10 km? Przekroczyłem wcześniej o 20 na 50-ce to czemu mnie nie zatrzymali? Otóż przekonałem sie że nie bezpieczeństwo jest dla nich najważniejsze a kasa. Bo za 20-kę nie wystawili by 400 pln. (chcieli 500 ale w prezencie noworocznym zeszli 100.) więc jechali dalej za... no coż jeleniem. A teraz czysto teoretyczne pytanie.

Co by było jakbym wcześniej (zanim mnie zatrzymali) spowodował wypadek ale sam się unicestwił? Odpowiadali by jakoś za to? Ruszyło by to ich sumienie?

Zaraz odezwą się wielcy święci co to na 50-ce jeżdżą 40. Dla wyjaśnienia, nie jestem piratem, wyszalałem się za młodu a dziś to... wyjątek, po prostu lepsze auto. Na co dzień staram sie nie szaleć.

Co do bazy danych radiowozów to ja co dzień jeżdżę na trasie Kielce-Radom i tam generalnie codziennie w okolicach Skarżyska krąży srebrna Vectra sedan o numerach TKN 16CJ.

Co myślicie o takiej bazie danych?

dudu, a to widziałeś :-) :

http://yanosik.pl/nieoznakowani

ostatnia aktualizacja z listopada i połowy grudnia, zależnie od regionu.

Jest tam nawet ten czarny passat "TK coś tam", który Cię złowił. >TK74705 czarny passat< :-)

O nieznałem tej stronki.

Stronka ogólnie dostępna, bez potrzeby rejestracji, logowania itd.

Myślę, że bezcelowe było by tworzenie tego samego u nas, tym bardziej, że zebrać tak szczegółową i aktualną bazę, na podstawie tylko tego co użytkownicy naszego forum podadzą zajmie dość sporo czasu.

A tak już jest gotowiec i ma opiekę, która tego dogląda.

Meganki też latają na nieoznakowanych? Ja zawsze staram się uważać głównie na Passaty, Vectry, Mondea i Superby.

W Jeleniej Górze kilka lat temu popularne było fioletowe Mondeo mk I po FL (DJ 05056), ale już bardzo dawno go nie widziałem.

No faktycznie nie ma sensu robić jak jest już gotowa na necie. A twarze panów z passata znajome jakieś. Chyba ich w "Uwaga pirat" oglądąłem. Na moje szczęście byli bez kamerki i nie będę w TV :-P

Niestety będzie trzeba jak tego sobie zażyczą.

Na szczęście w najnowszych aktualizacjach nawigacji już wstawiono te nowe miejsca, gdzie taka niespodzianka może nas spotkać. Tak więc ilość POI z potencjalnymi miejscami kontroli znacznie wzrosła. :-/

Meganki też latają na nieoznakowanych? Ja zawsze staram się uważać głównie na Passaty, Vectry, Mondea i Superby.

Los_Dawidos :-) looknij sobie tutaj --> Onet - link

cytuje

Szybkie, ekonomiczne i bezpieczne – tak można w skrócie opisać auta, które polscy policjanci otrzymają w ramach programu modernizacji parku maszyn.

Firma Renault rozpoczęła właśnie dostawę 110 egzemplarzy Renault Megane. Samochody trafiają do służby dzięki programowi modernizacji policji w latach 2007–2011. Umowa z Renault Polska Sp. z.o.o jest warta 6 mln 239 tys. złotych.

mało tego, w warmińsko mazurskim już były 2 megane II sport ale jedną chłopaki kiedyś tam rozbili.

do listy aut które podałeś dodałbym niewątpliwie Opla Insignie, Skody Octavie... a jak oglądasz Uwaga Pirat to gdzieś w mazowieckim jest stary Saab. w życiu bym nie pomyślał że to Policja.

Ciekawe czy w TV powiedzą o tak, w sumie ważnej, zmianie uprawnień.

Już mówili :-)

gdzieś w mazowieckim jest stary Saab

Jeeeest ukochany Saabik :-) Często śmiga trasą Płock - Wyszogród, się jeździ, się zna chłopaków 8-)

Zaraz odezwą się wielcy święci co to na 50-ce jeżdżą 40. Dla wyjaśnienia, nie jestem piratem, wyszalałem się za młodu a dziś to... wyjątek, po prostu lepsze auto. Na co dzień staram sie nie szaleć.

Ja dzisiaj na trasie Góra - Płońsk też sobie leciałem ok 100-120 km/h (ładna trasa), zdziwienie sie pojawiło, jak przed rondem w Płońsku zatrzymałem się pod długim balecie na lodzie (hamowanie ze 150m). Na szczęście wcześniej przyczepność była :P

dudu, a to widziałeś :-) :

http://yanosik.pl/nieoznakowani

:-)

fakt faktem nie trzeba się rejestrować, ale mają straszny bałagan w spisie... podają wszystkie możliwe auta, nawet te które tylko robią jako transport 4 liter misiaków itd itp.

W powiacie Bydgoskim podają 14 aut, z czego te co są nieoznakowane z VIDEO mają nieaktualne tablice, a co najmniej 10 aut to właśnie auta kryminalnych itd...

Jest całe forum http://www.nieoznakowane.info/ tam jest wszelaki spis z każdego województwa i miasta.

Tak dla uściślenia - Radom: Vectra C FL kombii ciemna szyba kolor piaskowo/srebrny WR 70976 kamera przód i Bravo kawowe WR4964E kamera przód + od nowego dochodzą dwie alfy oznakowane z kamerami :-)

tylko w okolicach Płocka jeżdżą starym saabem

I bardzo często występują w rolach głównych programu "uwaga pirat"

Tak w sumie to w auto-mapie 6.5 jest funkcja która informuje o takich niespodziankach :-)