oscarre Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Witam, jestem tutaj nowy więc proszę o wyrozumiałość. Problem tkwi w Megane CC 1.9dci 131km Od 2tyg. jest dziwna reakcja samochodu na pedał gazu raz jeździ normalnie a raz nie ogólnie chodzi mi o to że podczas ruszania rozpędzam się normalnie, problem bo do 1,5 tys obrotów i nagle samochód nie idzie, nawet czuć tak jak by lekko przy chamował taki nagły spadek mocy, wciskam gaz do końca i nic, redukuje na mniejszy bieg albo wciskam sprzęgło później gaz lub odpuszczam kilka razy gaz i wciskam i samochód znów czuć że normalnie się rozpędza jak powinien i własnie co jakiś czas się tak przycina. Gdy przeciągnę go powyżej 2tyś obrotów samochód jedzie normalnie bez zacinania, redukcja na następny bieg i przy 1,5t-1,9tyś znów ta sama akcja. Jeszcze jakiś czas temu na samym początku jak to się zaczeło wyskoczył mi kilka razy błąd: BORDELELEKTRONIK DEFEKT ale dosłownie po kilku minutach sam znikał. Teraz żadne błedy nie wyskakują 4tyg. temu zmiana oleju i filtra (ELF EVOLUTION SXR 5W30) 2miesiące temu miałem czyszczony zawór EGR 3 miesiące temu wymienione wszystkie filtry Nie dymi, nie kopci ani nic Odpala bez żadnego problemu przy -15 C Pali tak samo jak palił 6,5L w trasie Ogólnie wszystko jest ok tylko to.. Jeszcze zapomniałem o jednym zanim to się wszystko zaczeło dzien wcześniej wyskoczył mi na komputerze komunikat coś w stylu "ol nachfullen" że brak oleju sprawdziłem na komputerze pokazywały kreski że jest 0 oleju odstawiłem samochód akurat na noc i na drugi dzień było już normalnie na połowie ździwiłem się bo tydzień wcześniej wymieniałem przecież olej. I dziś godz. temu wyskoczył mi ten sam błąd przejechałem 20km wyłączyłem samochód, włączyłem i błędu już nie było. Kolejny dodatek który zauważyłem i nie było go wcześniej to że po odpaleniu samochodu na zimnym silniku wzrastał sam licznik średniego spalania bez dodawania gazu z 9,9L na 12,9 co 7sek podnosiło się o 0,1 nie wiem czy to normalne w zimę może wcześniej nie zwróciłem na to uwagi po prostu teraz patrze na wszystko jak elektryczny. PROSZĘ O POMOC! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil-1984 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Witam Mam to samo w 1.9dci 120KM Kolega mechanik stwierdził że pada już turbina i lepiej ją naprawić jak najszybciej, ponieważ w intercolerze czy jakimś tam dolocie zapala się olej i odcina turbinę, a w najgorszym wypadku rozwali turbo intercoler i coś tam jeszcze. pozdrawiam [ Dodano: 2011-01-20, 06:55 ] Witam Poprawka: zacznij od czyszczenia EGR może dużo pomóc. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jart Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Kurcze stawiam na zasilanie turbiny, chociaż nieszczelności w na tym układzie i intercoller powodują identyczne objawy. Do tego turbina pije olej i spływa ON po przewodach....Auto ciągnie od początku, powietrze pompuje turbo do momentu kiedy trzaśnie gdzieś bokiem albo przez turbine.i mocy brak,,,,,,,zwalniamy i pompowanie od początku aż do osiągnięcia pewnego ciśnienia gdzie coś nie wytrzymuje i odcina moc........Komunikat ten elektryczna ustarka to pochodna EGR, regulacji ciśnienia, pompowania powietrza i przepływki..Ja bym doładnie cały układ turbiny od filtra przez turbine i inter przejrzał, otarcia nieszczelności..Jeśłi jest więcej oleju w przewodach to turbina może klękać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oscarre Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Rozwiązanie zagadki: Czujniki pedału hamulca i sprzęgła! Starczy było wyjąc wtyczki nad pedałami popsikać WD40 i GITARA wszystko śmiga jak nowe. W ASO to by najchętniej wymienili cały silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi