Adi00 Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 pas de message memorise taka informacja wyswietla mi sie na komputerze posiadam megane II z 2003 roku 1,5 dci druga ale juz rozszyfrowana to vidange a prevoir. bardzo prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 Wiadomości kumputera pokładowego - jesli po tym Ci się nic nie wyświetla, to wszystko okej. A tak btw - opisy komunikatów są w ksiażce. Może jutro wrzucę tutaj, bo chyba nie wszyscy ją posiadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi00 Opublikowano 28 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 najpierw jest pas de message memorise a pozniej vidange a prevoir czyli mam rozumiec oznacza ze sa wiadomosci z komp. pokjladowego a pozniej ze mam wymienic olej??? EWENT JAK TO SKASOWAC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Dziennik pokładowyKolejne wyświetlanie: - komunikatów informacyjnych (zależnie od wersji pojazdu: ogrzewanie foteli, automatyczne włączanie reflektorów...) - komunikaty o nieprawidłowościach w działaniu (konieczność kontroli wtrysku...) Komunikat o wymianie oleju usuwasz: przejdź do wyświetlania tego komunikatu i następnie przez jakieś 10sekund trzymaj przycisk zerowania ustawień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 To jest odpowiednik naszego angielskiego no message available. Czyli nie ma problemów. Tylko tak sobie pisze. A potem pisze Ci że zostało Ci do wymiany oleju tyle i tyle km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Polecam sobie to wydrukować, mimo padacznej jakości idzie się odczytać :) kliknij w miniaturkę by powiększyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresor Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 [Cięcie] hmmm a może ktoś takie zestawienie ale z niemieckiego na nasze? a tak przy okazji zapytam, bo sprawdzałem dzisiaj tryb testowy u siebie (wers. softu.9.05) i wyskoczyly mi następujące komunikaty - DEBIT HORAIRE 0.0 L/H - VALEUR JAUGE 44 L co oznaczaja te komunikaty? Proszę zapoznać się z regulaminem i nie cytować w całości postów, na które odpowiadasz bezpośrednio pod nimi - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 pierwsze to ile w danym momencie spala litrów na godzine, miałeś zgaszony silnik. a drugie ile masz litrów paliwa w baku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Tresor, jak się włącza/wyłącza ten tryb? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresor Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 [Cięcie] jest opisane w oddzielnym temacie - wrzuć szukaj "tryb testowy" i tpis&tricks - taki temat - tam masz opisane jak załączać. ps. Kolek - tak miałem wyłączony silnik - to było w trybie testowym hmm czemu te komunikaty są widoczne tylko w trybie testowym?? skoro w normalnym trybie podaje mi np. ile litrow spaliłem od tankowania itp. ps.2. czy ma może ktoś rozpiskę wersji softu - co w jakiej było poprawione i dla jakich wersji silnika? Proszę zapoznać się z regulaminem i nie cytować w całości postów, na które odpowiadasz bezpośrednio pod nimi. - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Tresor, dzięki - znalazłem :) To dołączę się do tematu, komunikat: "Panne Capteur Temp. Eau" ??? [ Dodano: 2007-08-16, 19:33 ] Tresor, właśnie coś "odkryłem". Włącz silnik podczas trybu testowego i będziesz miał wyświetlanie ilości paliwa na godzinę :) U mnie 0.9-1.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresor Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 jutro sprawdzę u mnie ile pali na godzinę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 1,5 pokazuje około 0.5l/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_r95 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 WItam, właśnie dzisiaj wyskoczył mi komunikat vidange a prevoir, zastanawia mnie tylko to ,że przed komunikatem miałem jeszcze około 1500km do zmiany oleju. A wiec czy mam to rozumiec ze w ciągu tego czasu mam wymienic (skasowac komunikat)? Czy komputer w trakcie wyswietlania tego komunikatu dalej odlicza km do i po zakonczeniu zacznie pulsowac klucz na wyswietlaczu? Jakie sa Wasze spostrzeznia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter_EK Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Faire vidange rapidement I teraz pytanie - CO TO ZNACZY?? Niestety w instrukcji tego nie ma, w podanych na forum materiałach też. Wolne tłumaczenie trochę bezsensu - przeczyścić szybko, udać się na przeczyszczenie lub coś w tym deseniu. Dodam, że pod komunikatem świeci się klucz. Z góry dzięki za pomoc :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi