Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Przestroga - ERA naciąga

marek_c

Rekomendowane odpowiedzi

Rolandzikl, są jakieś negatywne skutki tego przełączenia? Czyt. czy nie wyłączą mi darmowych minut czy coś w tym stylu? Teraz wolę zapytać zanim znowu PLAY zrobi mnie w bambuko :-o

P.S. Zabawna sprawa, podpisałem umowę z PLAY, żeby korzystać z sieci Plusa - myślałem, że takie rzeczy to tylko w Erze :)

Jedyny problem jaki się z tym wiąże to brak zasięgu 3G czyli nie masz videorozmów,Myślę że to lepsze rozwiązanie niż brak zasięgu.

A to, że przeszedłeś do Play a korzystasz z plusa to taki myk, bo gdzieś czytałem, że jedną i drugą firmę ma ten sam właściciel.

ustaw sieć plus, będzie działać napewno.

niekoniecznie, u mnie PLAY taki sobie a PLUSA prawie wcale, takie rozmieszczenie nadajników i ukształtowanie terenu. Na zewnątrz i owszem jest dobrze, w domu już mam obcykane gdzie trzeba być, by porozmawiać bez problemów.

Natomiast będąc kilka kilometrów za Wodzisławiem Śl. (Skrzyszów) zamiast przez własną sieć łączyło mnie roamingowo przez Czechy.

Rolandzikl, ja właączyłem sobie właśnie tą opcję i jest w wyborze sieć plus 3G więc chyba nie ma to znaczenia, play i plus maja wspólne nadajniki to wiedziałem no i play podkradł wielu klientów plusowi.

A ja mam Ere i nie narzekam :-P

Ja też nie narzekałem przez 6 lat, ale po tym czasie poszedłem przedłużyć umowę i w nagrodę za bycie stałym klientem zaproponowali mi warunki gorsze niż nowy klient, który kupi starter Tak Taka w pierwszym lepszym kiosku. Nie tędy droga. Teraz płacę 34,5zł i prawie 6 godzin do wygadania do wszystkich, w Erze miałem biznesowy abonament za ok 50zł a rachunek wychodził... a przemilczę :)

P.S. Zabawna sprawa, podpisałem umowę z PLAY, żeby korzystać z sieci Plusa - myślałem, że takie rzeczy to tylko w Erze :)

Sieć PLAY jest siecią wirtualna i korzysta z infrastruktury sieci Plus.

A ja mam Ere i nie narzekam :-P

Ja też nie narzekałem przez 6 lat, ale po tym czasie poszedłem przedłużyć umowę i w nagrodę za bycie stałym klientem zaproponowali mi warunki gorsze niż nowy klient, który kupi starter Tak Taka w pierwszym lepszym kiosku. Nie tędy droga. Teraz płacę 34,5zł i prawie 6 godzin do wygadania do wszystkich, w Erze miałem biznesowy abonament za ok 50zł a rachunek wychodził... a przemilczę :)

Ja mam Erę od 10 lub 12 lat i nie narzekam, trzeba się tylko z nimi kłócić, pisać maile itp itd,

Mam telefon z taryf multimedialnych a jestem w normalnych taryfach (dla zwykłych użytkowników w tych taryfach tego telefonu nie kupią) i darmowe minuty mam też do PLAY i Cyfrowego Polsatu. Abonament z usługami dodatkowymi 70PLN a w nim 325 min, 500 SMS/MMS, sieć rodzinna i internet bez ograniczeń :)

Zaś służbowy mam w ORANGE i szlak mnie trafia - albo brak zasięgu albo sieć zajęta :)

Więc proszę nie obrażać ERY :)

Zacytowałeś mnie, więc odpowiem. Ja nie obrażam Ery, bo jak pisałem wyżej nie było powodów do narzekań. Tylko czuję pewien niedosyt, w końcu powinni mi w nagrodę zaproponować chociaż trochę lepsze warunki niż nowi użytkownicy. Wiem, że jest coś takiego jak dział utrzymania klienta i tam warto zadzwonić (brat kupił w erze htc hd2 w cenie tego telefonu w play- wynegocjował), ale w końcu to era powinna o mnie walczyć, a nie ja o nią :)

Dostałem warunki umowy z Play, poszedłem z nimi do punktu ery to nawet nie podejmowali próby negocjacji, konsultant powiedział że nie znajdę w erze nawet zbliżonej oferty, więc podziękowałem (a chciałem w erze zostać). Dopóki Era nie zmieni zasad, nadal będzie betonową firmą, a jak klienci zaczną uciekać (już uciekają, patrz pierwszy post) to będzie za późno.

Dokładnie jest tak jak kolego mówisz. Dzisiaj rozmawiałem z konsultantką ERY (bo umowa mi się kończy) i okazało się że w chwili obecnej w tej samej taryfie co posiadam proponują mi o ponad 110 minut mniej niż dwa lata temu. Jak dla mnie szok. Wszyscy operatorzy dąża do zwiększenia ilości minut zawartych w abonamencie, a ERA wręcz odworotnie. Co do stałych klientów to moim zdaniem mają ich gdzieś, 12 lat płaciłem abonament, ale teraz juz czas powiedzieć dość.