kerbok Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Witam serdecznie! Przymierzam się do wymiany lamp tylnich w mojej Megi. Nurtuje mnie jednak pytanie czy będą pasowały lampy po liftingu z 2005 r. do auta sprzed liftingu. Tak jak patrzyłem na zdjęciach w ogłoszeniach na allegro kształt lamp wydaję się pozostawionym bez zmian. Głównym powodem zmiany lamp jest to że te po liftingu mają zdecydowanie lepiej widoczne światła stopów oraz kierunkowskazów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 oglądałęm w salonie ostatnio i górne mocowanie jakieś takie inne jest ale moze bedzie pasować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerbok Opublikowano 30 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Poszedłem twoim tropem no i znalazłem w necie 2 zdjęcia mocowania lamp sprzed i po liftingu wyglądają dosyć podobnie moim zdaniem niemal identycznie co o tym myślicie? http://www.autogaleria.pl/fotografie/renau...ess_2006_13.jpg http://www.motoforum.pl/344/megane12.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Witam. Ja tez się przymierzam do zmiany na lamp od fazy II. Byłem w ASO i powiedzieli, że pasują jedynie z czym może być problem to z kostką. Cena 360zł za sztukę także taniocha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerbok Opublikowano 30 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Jestem trochę niezorientowany w tematyce elektroniki więc czy ten problem z kostką iso jest jakiś nie do obejścia czy można to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Renault zazwyczaj robi tak, że albo zmienia kształt kostki albo kostke zostawiają tą samą, ale zmieniają kolejność pinów. Efekt jest taki, że zapalasz migacz, a zapala się stop. Trzeba wtedy poukładać od nowa piny. Także nie ma czym się martwić, gorzej jak zmienili kształt kostek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszu Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 mnie zastanawia to samo tylko lampy tył oczywiscie do Megane I ph I->II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 kerbok, orientowałeś się może po ile u ciebie są te lampy. Ja dziś dzwoniłem do kolegi, który pracuje w sklepie z częściami do francuzów i powiedział mi cene 310zł za sztuke. Cena wydaje mi atrakcyjna, biorąc pod uwagę to, że na Allegro ktoś wystawił taka lampe używaną za 300zł :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerbok Opublikowano 31 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Nie jeszcze się nie orientowałem ale wkrótce tzn jutro dowiem się i nie omieszkam Was powiadomić co o rezultatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guliwer14 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Mam podobny problem co kerbok, z tym tylko, że nie wiem czy tuningowe lampy tylne od megany z 96 r. będą pasowały do tej z 95r. wizualnie wyglądają identycznie. Po stłuczce nadarza się okazja aby je wymienić jednak we wszystkich sklepach informują o posiadaniu lamp tylko od 96r wzwyż .Nikt nie jest w stanie udzielić wiążącej odpowiedzi.Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 guliwer14, poproś sprzedawce by ci zrobił zdjęcie tyłu lampy z widoczną kostką. Jak kostki będą takie same, to każdy elektryk pozamienia ci piny w kostce. Poniżej fotka z instrukcją jak wyjąć piny na podstawie świateł z Clio i o co dokładnie chodzi z tymi kolorami kabelków, również na podstawie Clio Naprawde nic trudnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerbok Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Napisałem do ASO w sprawie wymiany lampy pozwolę sobie zacytować odpowiedz jaką otrzymałem od pani tam pracującej, jednocześnie ogłaszam konkurs na interpretacje jej słów. Dziękuje Panu za kontakt z nami. Nazywam się Joanna P., pełnię funkcję koordynatora ds. kontaktów i pozwolę sobie odpowiedzieć na Pana zgłoszenie. Zmiany i modyfikacje wyposażenia samochodu nie pozwalają jednoznacznie potwierdzić czy można zamontować nową lampę i podłączyć do złącza elektrycznego. Potwierdzenie jest możliwe tylko przez porównanie tych zespołów, jednakże producent nie zaleca takiej zamiany w związku z powyższym nie jesteśmy w stanie określić nawet przybliżonego kosztu montaż lamp o które Pan pyta, jednocześnie informuję Pana iż cena jednej lampy wynosi 336,73 PLN ( brutto). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maper Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Koszt lamp znasz więc pora zabawić się w Adama Słodowego: "Zrób to sam". Umówić się z posiadaczem meganki po liftingu i zabawić w Gustlikowe "machnium" ? Toż to odkręcić trza tylko 2 śrubki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo77 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 konkurs na interpretacje jej słów nie mogła napisać "Nie wiem" dlatego musiała napisać kilka mądrych zdań Co byś się chwilkę zastanowił nad ich sensem i nie zawracał jej głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 nie ma jak piekne wypowiedzi przedstawicieli, ktorzy maja blade pojecie o temacie. jak bede w ASO sprobuje dorwac elektryka i z niego wydusic, moze bedzie wiecej wiedzial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi