Kamil323 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Megane 1,6 16V. Witam nie mogę skasować dziennych km ani średniego spalania naciskam przycisk który jet przy zegarach i trzymałem go nawet min i nic się nie skasowało. A naciskając guzik czuje że się naciska czy może ktoś wie co jest nie tak?? Od niedawna mam auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 A jak wchodzisz w tryb serwisowy to przycisk działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil323 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 wszedłem w tryb serwisowy naciskałem ten guzik ale nic się nie dzieje i dębów też nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Wygląda na to, że sam przycisk jest uszkodzony. Trzeba do licznika się dostać. Możesz też odłączyć wtyczki od licznika, ale to sposób "na siłę", niekorzystny. dębów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil323 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 chodziło mi że błędów nie ma. A jak się dostać do licznika?? i co mi to da?? Bo jak go naciskam to czuje że się wciska. A jak odłączę te wtyczki to co się stanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 A jak się dostać do licznika? Zdejmij górną półkę, pod maskownicami głośników są śrubki. Odkręcasz, kierownica w dół i szarpiesz półkę do siebie. A jak odłączę te wtyczki to co się stanie?? Zresetuje się przebieg i inne wskazania, zostanie tylko przebieg główny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil323 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 1.A gdzie znajdę te wtyczki od licznika?? 2.Jak dostane się do licznika to co mi to da?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Ad1) U ciebie to pewnie w bagażniku pod zapasem. Ad2) A cobyś chciał? Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać ;-) Kamil323, przeczytaj sobie jeszcze raz od samego początku, bo zdaje się że nie bardzo łapiesz o co w tym wszystkim chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil323 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 1. zapasem?? a jak ta wtyczka wygląda?? jakiego koloru kable do niej idą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Jak się dostaniesz do licznika to będziesz widział wtyczki. Są dwie wtyczki, siwa i czerwona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil323 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 A ile może kosztować wymiana tego przycisku do kasowania km i można go na allegro kupić?? Ma on jakąś nazwę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Chwila, moment. jet przy zegarach i trzymałem go nawet min i nic się nie skasowało. On nie służy do kasowanie średniego spalania. Do obsługi komputera służy przycisk przy manetce wycieraczek, na jego końcu. Tym przyciskiem, o którym piszesz możesz skasować tylko i wyłącznie przebieg dzienny, pod warunkiem że w tym momencie jest on pokazany na wyświetlaczu. kompouter_pok_adowy.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 P_r_z_e_m_o, i tu się mylisz. Przycisk ten służy właśnie do kasowania wartości zarejestrowanych w liczniku, zarówno przebiegu częściowego jak i wartości z komputera (spalanie, zasięg itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil323 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Ale próbowałem cokolwiek skasować i się nie da. a czuje że przycisk się wciska. [ Dodano: 2011-01-11, 23:33 ] To co teraz trzeba cały licznik wymienić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Może wystarczy wymienić/przelutować przycisk. Tak jak Ci radzono wcześniej wymontuj licznik i podjedź do jakiegoś elektryka/elektronika niech go sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi