Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Problem z centralnym i kierunkowskazami

Rekomendowane odpowiedzi

Ten problem jest częścią innego kłopotu z Meganką. Opisuję, go tutaj, bo dotyczy elektroniki. Tak opisałem go w innym miejscu:

"Wczoraj zauważyłem, że mimo centralnego zamkna nie zamykają się prawe tylne drzwi. Dziś ściągnąłem więc tapicerkę i okazało się, że odpięta jest kostka. Podpiąłem ją i drzwi się dobrze zamykały. Przejechałem tą swoją "trasę" 15 km bez problemów. Ale w drodze powrotnej coś jakby strzeliło (jakby uderzenie kamyka) właśnie tak z tyłu z prawej strony i od tego momentu zaczęły świrować kierunkowskazy. Mimo, że dźwignia była wyśrodkowana to migał lewy kierunkowskaz. Żeby go wyłączyć, musiałem niejako włączyć prawy kierunkowskaz, a możliwości migania w prawo praktycznie nie miałem. Później po ok. 2 minutach wszystko jakby wracało do normy, czyli zaczynałem migać w prawo. Wracałem dźwignią na środek i było ok, ale tylko przez kilka sekund, później cała historia zaczynała się od nowa...

W związku z powyższym mam pytanie: czy to możliwe, że to ta kostka robi zwarcie? Poprzedni właściciel oczywiście mówi, że on nic nie wiedział o nie działającym centralnym, ani, że nie ściągał wcześniej tapicerki. Niemniej jednak była ona od środka drzwi przyklejona jakimś czarnym klejem (jakby do szyb?). Tak jest fabrycznie?

Jestem zdruzgotany... A jeśli to nie ta wtyczka to co to może być? Ktoś się spotkał z czymś takim? :| Jutro rano ją odepnę to będę wiedział czy to jej sprawka czy nie.... Nie wspominając o tym, że mimo tego godzinnego czyszczenia wtrysków dzisiaj, samochód nadal nie chce palić."