mmm_ Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Hej, Mam trochę pogniecione prawe, przednie drzwi (te od strony pasażera) i coraz bardziej zastanawiam się nad wymianą. W moich wszystko jest sprawne oprócz pogiętych blach i teraz mam pytanie, czy kupując używane będą pasować drzwi z PH I do PH II, czy trzeba na coś zwracać uwagę, jeśli chodzi o lusterka (elektryczne, ręczne), szyby (elektryczne, ręczne), czy blacha zawsze jest taka sama i tylko kwestia poprzekładania moich mechanizmów do nowej blachy? Czy drzwi (przednie prawe - strona pasażera) między wersjami (3D, 5D, Kombi) się różnią, czy są identyczne? Czy kwestia ich wymiany jest do przeskoczenia przeze mnie, w ładną pogodę któregoś popołudnia, czy przy takiej wymianie potrzeba milion egzotycznych kluczy i bez pomocy fachowców i ich sprzętu się nie obejdzie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Drzwi z wersji 3D odpadają na na bank. Są po prostu za duże do wersji 5 drzwiowej. Obejrzyj sobie dokładnie śruby a dowiesz się że raczej samemu nie dasz rady (śruby i nakrętki są zgrzane ze sobą) więc trzeba wymienić również śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi