m-c-ool Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 witam , jeśli nie tu to prosze o przeniesienie tematu ale nie wiedziałem jak to sklasyfikować . Mam następujące pytanie/problem : u mnie w aucie obojętnie na jaką pozycje mam ustawiony nawiew (nogi , szyba itp.) to jeśli mam otwarte nawiewu w desce to i tak tam tędy wieje , czy wszyscy tak mają czy coś się zepsuło w moim bo dla mnie to jest bez sensu dam na nogi to żeby wiało na nogi to musze zamknąć nawiewu w desce ? rozebrałem trochę ten środek i linki chodza normalnie wiec pewnie coś w środku się skićkało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsun Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 tak, jest to normalne. z tego co zauwazylem to tylko w automatycznych nawiewach jest inaczej. w manualach wiekszosc ma tak jak my. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Ten typ tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campino Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 W scenicu też tak mam. Jak dam nawiew na szybę to i tak delikatnie leci np. na twarz . Pewnie klapki od nawiewu przez lata się wyrobiły , mi to nie przeszkadza . Zawsze można zamknąć nawiewy . W Lanosie było gorzej bo tam nawiewów nie dało się całkiem zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 ja już też się do tego przyzwyczaiłem i wiem kiedy co i jak , natomiast zdziwiłem się w firmowej pandzie (van - wyposażenie: dwa siedzenia kierownica koniec) też wszystko manualne że nawet jak po otwierałem wszystkie nawiewy to nie wiało na twarz jak było na szybe ustawione . Ale pewnie tak jak mówicie za pare lat bedzie i na nogi wiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Dlatego ja mam zawsze ustawiony środkowy nawiew na 1/2 lub całkowicie zamknięty. Otwieram na full w lecie gdy chcę szybko schłodzić kabinę ale wtedy ustawiam nawiew na głowę, potem zamykam i przełączam na nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondziu Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Z tego, co kojarzę, to nawet w instrukcji obsługi jest napisane, że "W celu uzyskania lepszej skuteczności (nawiewu na szybę przednią) należy zamknąć nawiewy w desce rozdzielczej" ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 "W celu uzyskania lepszej skuteczności (nawiewu na szybę przednią) należy zamknąć nawiewy w desce rozdzielczej" ;-) Dokładnie tak jest napisane i ja tak robię jak mam zaparowane szyby i to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 ja też tak robie poprostu chciałem sie dowiedzieć czy mam coś uszkodzone czy to jest standard ale skoro mówicie że standard to OKi pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi