Skocz do zawartości

Dziwny problem z ogrzewaniem ( chyba )

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Otóż mam dziwną przypadłość z ogrzewaniem ( również w 2 aucie innej marki ). Mianowicie po uruchomieniu ogrzewania ( dmuchawy bo klima się kaputła ) podczas gdy prawe szyby są już oczyszczone ze szronu to na lewych jest on jeszcze praktycznie nietknięty. Problem występuje na szybach drzwiowych ( przód + tył ) ). Dlaczego tak się dzieje? Czy to jakaś wada, czy po prostu tak musi być? Ta przypadłość występuje również w moim 2 aucie które nie ma klimy.

U mnie z załączoną klimą czy tez bez , wszystkie szyby się od szraniają nie zależnie czy jadę sam czy z kompletem pasażerów. Więc jednak u kolegi coś nie gra. A powietrze w ogóle dmucha z lewych nawiewów ?

Tak powietrze dmucha, aczkolwiek nie wiem czy o prawidłowej ciepłocie. Mam auto od kilku miesięcy, a nie mam porównania z innym Sceniciem.

Cytat

Wymieniony w lipcu ub.r

Czy problem może leżeć w tym że 2 lipcu wymieniono płyn chłodniczy,a nie odpowietrzono układu chłodzenia? Gdzieś czytałem na forum jak to zrobić, ale nie mogę się zebrać do tego :mrgreen:

Nie cytujemy całego posta, jesli odpowiadamy bezpośrednio pod nim.

Sprawdź czy nie jest do wymiany filtr kabinowy

Wymieniony w lipcu ub.r

Że wymieniałeś wymieniałeś w lipcu tamtego roku, to nie znaczy że filtr się nie zapchał. Ja w swojej megance wymieniam filtr 2 razy do roku (są zasyfione) przy okazji czyszczenia i odgrzybiania klimy. W serwisie zalecają zalecają wymianę co 30tyś km, a producenci filtrów co 15tyś km.