szlepster Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Witam chciałbym prosić użytkowników forum o ocenę auta. http://moto.allegro.pl/renault-scenic-1-6-...1435963147.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 mnie się podoba ogólnie ale chyba szybko by mnie "wkuła" wszędobylska żółtość wewnątrz chociaż na pierwszy rzut oka kolor samochodu i tapicerki fajny i oryginalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Chm!!! No cóż sam mam takiego, ale... Mam inną kierownice i zegary. Przypuszczalnie były wywmieniane aby uzyskać komputer, któego normalnie wersja Kaleido raczej nie miała. Nie będę się upierał odnośnie kierownicy. Obejrzyj ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łysy__ Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 W Radomiu z tego co widziałem to jeżdzą dwa te złote Sceniole w wersji Kaleido. Ale ten o którym myślę (stoi niedaleko mnie) ma kołpak na zimę ;-) Daleko do Radomia raczej nie masz więc przejechać się zawsze można P.S. Drzwi tylne od pasażera ma trochę opuszczone, może to kwestia regulacji na zawiasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Nie widzę zastrzeżeń. Ładnie wyposażony, z opisu widać, że sprzedający ma jakieś pojęcie i wie co sprzedaje - to też jest plus. Ja bym obejrzał, auto wygląda przyzwoicie. Kierownica i liczniki z phII - zdarzało się w 99roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Ogólnie wygląda bardzo ładnie, szkoda że nie podał VIN/zasłonił tablice, można by było coś więcej ustalić przez znajomego. Nawet myślałem, że jest to ten z Nowego Miasta n/Pilicą. Oprócz moich poprzedników, zauważyłem, że komora silnika myta, chyba, że faktycznie dbał. Ja także dbam o swojego, ale w silniku zawsze znajdzie się brud. Do wymiany przewód powietrzny (do filtra), ale ten pasuje od POLONEZA (tak wyczytałem na jednym z innych tematów). Jak masz daleko, to poproś kolegę Łysy, może znajdzie czas i obejrzy go w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlepster Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Byłem wczoraj oglądać to auto, na mnie zrobiło wrażenie dobrze sie zbiera hamulce tez w dobrym stanie, jeżdżąc nim te 30 min nie było żadnych stuków puków słychać, ale tak jak pisałem w temecie prziwitan nie znam sie na samochodach tak jak tutejsi forumowicze i dlatego wystawilem zapytanie, w następny poniedziałek jade znów do Radomia i sprzedający zgodził sie na wizytę na stacji diagnostycznej(moze polecicie jakąs stacje gdzie mają miernik lakieru)? Ale ten o którym myślę (stoi niedaleko mnie) ma kołpak na zimę Samochod stoi niedaleko dworca PKP przy jakimś tam wieżowcu około 3-4min jazdy autem (nie znam ulicy ani Radomia) i jest na alum felgach . Przypuszczalnie były wywmieniane aby uzyskać komputer, któego normalnie wersja Kaleido raczej nie miała nie ma komputera:( Ogólnie wygląda bardzo ładnie, szkoda że nie podał VIN/zasłonił tablice dzisiaj będę dzwonić to sie zapytam komora silnikamyta, chyba na pierwszy rzut oka na zywo to nie mył jej a dbał o samochód Do wymianyprzewód powietrzny (do filtra) tu sie zgadza jest on tam posklejany taśma izolacyjną Sprzedający mówił, że co roku na wiosnę wymieniał gumy drążka stabilizatora(koszt nie wielki podobnież). Jak będą jakie uwagi to proszę pisać, bedzie to mój pierwszy samochód w zyciu i nie chciał bym od razu umoczyć. Dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 tu sie zgadza jest on tam posklejany taśma izolacyjną np. http://megane.com.pl/scenic-i-phii-uklad-d...ght=rura+filtra na wiosnę wymieniał gumy drążka stabilizatora(kosztnie wielki podobnież) szt. jakieś 7-10 zł, wymiana max godz. jak masz kanał, jak nie masz to jeszcze z pół godz. dolicz bo trzeba koło zrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łysy__ Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 w następny poniedziałek jade znów do Radomia i sprzedający zgodził sie na wizytę na stacji diagnostycznej(moze polecicie jakąs stacje gdzie mają miernik lakieru)?[ Jeśli chcesz ją sprawdzić to podjedz do http://www.motoled.pl/ ul. Maratońska 66. Nie jestem pewien czy mają tam miernik, ale na stronie znajdziesz kontakt więc dopytaj. A najlepiej zainwestuj trochę więcej i podjedz do ASO Renault Karasiewicz ul. Kapturska 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlepster Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 A najlepiej zainwestuj trochę więcej i podjedz do ASO Renault Karasiewicz ul. Kapturska 10 ile kosztują takie przeglądy w aso czy gdzie indziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łysy__ Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Nie jestem rozeznany w temacie. Zadzwoń i wszystkiego się dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 ile kosztują takie przeglądy w aso czy gdzie indziej? Ja w grudniu ub. roku, za sam przegląd przed zakupem sceniola płaciłem w ASO około 200 zł Sprawdzano zawieszenie, hamulce, odczyt przez CLIP-a, ogólny stan, działanie podzespołów, grubość powłoki lakierniczej. Odczytano historię auta z jego dotychczasowymi wizytami w ASO w Europie i co było ich powodem. Zweryfikowano przebiegi z pieczątkami w książce przeglądów. Przy okazji dowiesz się dokładnych danych auta czyli specyfikacji danej sztuki. Czas takiego przeglądu około 2 godzin, w niektórych serwisach wymagane wcześniejsze zaklepanie terminu i godziny. Warto wydać te pieniądze. Ja pojechałem "na wariata" bez umawiania się, niestety musiałem szukać innego ASO by to od reki zrobili. Na szczęście w okolicy było ich kilka, oddalonych o kilkanaście km od siebie, no i za 2 razem trafiłem na taki gdzie mieli "wolne moce przerobowe". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlepster Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Znalazlem stacje z miernikiem lakieru itp itd http://www.autolekar.pl/?d=114 cena 60zł, w ASO krzykneli mi 300 złoty, tak, ze obszerniejsza relacje zdam w poniedziałek po oględzinach i możliwym zakupie:) [ Dodano: 2011-02-21, 11:50 ] Już od 2 tygodni jestem posiadaczem złotego Scenica i od 2 tygodni biorę sie za pisanie tego posta;( A wiec samochód sprawny technicznie(bezwypadkowy) ale po otarciu prawego boku ponizej tego plastiku na drzwiach co zostało wykazane przy mierzeniu lakieru, samochod ma wymontowany katalizator i błąd na sondzie Lambda. Poza tym wszystko prawie OK bo poprzedni właściciel uprzedził mnie o tym, ze łożysko w przednim prawym kole będzie do wymiany i tak też jest bo przy prędkości powyżej 80km/h zaczyna buczeć/szumieć (dlugo można tak z tym jeździć?) no i to by było na tyle teraz tylko lać, naprawiać i jeździć Teraz posty już będę pisać (zadawać pytania)w innych działach forum. [ Dodano: 2011-02-21, 11:48 ] aaaaa i jeszcze jedno:( nie dziala mi spryskiwacz na tylnej szybie przy załączaniu owego spryskiwacza to zamiast lać z tyłu to leje z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi