Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

zamiana na opla astre II

marcinsid88

Rekomendowane odpowiedzi

robercik, lepiej jeździć mułem , niż wpier..alać ciągle kasę w auto i nie mając przyjemności z jazdy , bo tu coś stuka - wymienisz, wymienisz jedno - stuka następne , ciągle ku.. coś, tu biegi do dupy wchodzą, tu wspomaganie ciężko chodzi, tu coś piszczy .. tu coś, tam coś... Jeden wielki NIEWYPAŁ to megane

Meganka Ci się nie trafiła :roll:

Koniec końców, żeby nie wyszło, że "zamienił stryjek siekierkę na kijek" <szukaj>

Diesle Opla nie grzeszą ani mocą ani ekonomią a na pewno nie kulturą pracy. Sam mocno zastanawiałem się nad 2.2 DTI bo takową Vectre też miałem na oku, ale w końcu dobrze się stało że kupiłem benzyne. Moc taka sama a motor dużo ciekawszy od DTI. Ja na Twoim miejscu szukałbym benzyny z sekwencją minimum 1.8 a najlepiej 2.0. Przy 130KM to auto na prawdę daje radę. Co do wnętrzna smutne, mocno plastikowe i kwadratowe. Jak dla mnie dużo mniej miejsca niż w Megane.

Przed megi miałem astre II kombi z silnikiem 1,4 16V. Dało się tym jeździć nawet dosyć dynamicznie tylko trzeba było go na obrotach trzymać, przez cały okres użytkowania żadnych problemów nie było. Miałem autko od nowości przez 6,5 roku.

robercik, lepiej jeździć mułem , niż wpier..alać ciągle kasę w auto i nie mając przyjemności z jazdy , bo tu coś stuka - wymienisz, wymienisz jedno - stuka następne , ciągle ku.. coś, tu biegi do dupy wchodzą, tu wspomaganie ciężko chodzi, tu coś piszczy .. tu coś, tam coś... Jeden wielki NIEWYPAŁ to megane

Kup sobie golfa <szukaj>

co do diesla to jedyny silnik jaki moge polecić to 1.7

A ja wręcz przeciwnie. Jest to silnik Isuzu, który do najlepszych konstrukcji nie należy. Montowali też je w Civicu VII Gen - koledze poszła głowica w tym silniku a auto nie zajeżdżone itp. Ogólnie też nie jest mistrzem dynamiki bo miałem okazję nim jechać więc jak już to celowałbym w coś innego.

A autor temat nie myślał o czymś z silnikiem TDI? <szukaj>

Mój kolega ma Astre II 2002 2.0 Dti 101 KM. Jeździ już nią około 5 lat i nie narzeka, wymienia tylko eksploatacyjne rzeczy. Poza tym w tym silniku jest łańcuch rozrządu więc wymiana raczej nie grozi. Ja sam jeżdziłem nią pare razy i uważm że jest ciszej niż w moim Scenicu 1.9 dci. Jeździliśmy nią w trasie we czwórkę i bez problemu ciągnęła do przodu.

Myślę że to tylko kwestia znalezienia odpowiednio zadbanego egzemplarza.

Jako przedstawiciel handlowy przez pewien czas uzytkowałem Astry II pierwszą miałem jako auto tymczasowe przez miesiąc ( czekałem na focusa) benzynowy silnik 1,4 16 V wersja kombi. Auto bardzo mi sie podobało tyle ze miało jakies takie dziwne zawieszenie bujało sie nie na boki tylko wzdłuznie , strasznie mnie to wkurzało. Miał dwie wady mół oraz to zawieszenie, poza tym bez awaryjny i bardzo przyjemny samochód, póżniej dostałem diesla 1,7 nówka salon co to był za sh...t. Moc jak w focu ( 88 kM) w focusie 90 . Ale te dwa silniki tylko na papierze wygladały podobnie, silnik opla kupa kupa i jeszcze raz kupa. Wcale nie jechał do przodu, żarł tyle samo oleju co paliwa. Po 5 tyś zapaliła się kontrolka oleju pojechalem na serwis powiedzieli ze tak ma być dolali ile trzebai w trasę, 10 tyś znów kontrolka, to samo 15 tys to samo. Ciecia w firmie mnie wywalili a auto zostało u kumpla którego czasem spotykam, dalej przeklina to auto. JAk dla mnie Astra II tylko z benzynowym silnikiem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!