meganecoupe02 Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 wydaje mi się, że błędu nie trzeba kasować po wymianie. Czy masz pewność, że ten drugi przekaźnik jest sprawny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animal Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 I właśnie mam pytanie,który "drugi" przekaźnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Pisząc drugi przekaźnik, miałem na myśli ten, na który podmieniłeś swój oryginalny. Tu jest dodatkowo rozpiska bezpieczników pod maską, ale w niej jest chyba tylko bezpiecznik 70A: http://megane.com.pl/files/download/45-bezpieczniki-i-przekazniki-megane-i-i-scenic-i/ Wydaje mi się, że nie ma drugiego przekaźnika świec żarowych, a pracą tego głównego steruje ECU. To są jednak moje przypuszczenia. Miałem ten silnik w megane i grzebiąc pod maską nigdy nie znalazłem nic więcej poza tym przekaźnikiem na ścianie grodziowej. Czym odczytujesz błędy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animal Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Błędy odczytuje clip-em j.w.df 098 a co do drugiego przekaźnika 100% pewności nie mam,że był sprawny.To była używka,którą po prostu mogłem sprawdzić podmieniając swój.Czy masz jakieś wskazówki dla mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Najlepiej by było podmienić na sprawny w 100% przekaźnik. Może ktoś by pożyczył, podmiana to nie jest duży problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animal Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Więc kolego uważasz, że przekaźnik główny to chodzi o przekaźnik główny świec żarowych i to jest tylko ten 1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Wydaje mi się, że tak. Czy błąd w clipie świeci na czerwono, czy miga na pomarańczowo? Czy po odpięciu wtyczki od tego przekaźnika wyświetla się ten sam błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animal Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Błąd w clipie świeci na czerwono ale wtyczki nie odpinałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Odłącz wtyczkę od przekaźnika, wtedy sprawdź clipem błędy. Jeźeli będzie świecił ten sam błąd, tzn że chodzi o ten przekaźnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animal Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Dziękuję. Kolega, który sprawdzał clip-em jest w trakcie ząłatwiania tego przekaźnika i wtedy zobaczymy o co chodzi. Dziękuję za podpowiedź, będę w kontakcie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho36 Opublikowano 5 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) Witam serdecznie,aby nie powielać tematów o palącą się kontrolkę świec żarowych proszę o podpowiedź co to może oznaczać: - DF 222 - przekaźnik główny - zamknięty zbyt późno - stały wstawiam zdjęcia z błędami z komputerów Edytowane 5 Lipca 2016 przez krzycho36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 krzycho36 opisz co się dzieje z autem, jakie są objawy i kiedy pojawia się błąd. Nie korzystam z komputera boscha, gdybym zobaczył błąd z clipa to byłoby mi łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 5 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 To nie jest interfejs diagnoskopu bosch a auto-coma. A próbowałeś skasować go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 5 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Nie jestem pewien na 100%, ale to jest chyba błąd przekaźnika świec żarowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho36 Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Dziękuję serdecznie za odpowiedzi i ja odpowiadam po kolei: 1 z autem nic się nie dzieje /przyspiesza ,nie faluje na obrotach,nie szarpie/ 2 po przekręceniu kluczyka kontrolka gaśnie i po zapaleniu samochodu zaraz się zapala,a nawet nie trzeba odpalać tylko po zgaśnięciu zapala się za kilka sekund 3 błąd był kasowany na tych dwóch urządzeniach /widoczne na zdjęciach/ ale po ponownym uruchomieniu auta kontrolka zapala się ponownie. To by było wszystko w tej materii.Może faktycznie to ten przekaźnik,a i jeszcze jedno mi się przypomniało,nie wiem czy jest związek z tym ale dwa dni wcześniej udostępniałem prąd po kablach Panu któremu audi padło na stacji benzynowej. Nie wiem czy to ma jakiś związek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi