kepa416 Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Witam, czy jest jakiś zestaw naprawczy drążka skrzyni biegów? Bo mnie już irytuje ten luz na drążku który powoduje że lata on na boki. ok 0.5cm. Wcześniej tego nie było. A teraz jest jak w 10 letnim VW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campino Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 A teraz jest jak w 10 letnim VW Wybacz , ale mam w rodzinie 15 letniego VW i drążek stoi sztywno ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 To tylko taka aluzja ja jeździłem kilkoma i tam drążek chodził jak wałek w cieście ale miały one liczniki poprzekręcane. A czemu tak w MII jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 kepa416, u mnie jest tak samo, więc to standard, żona też tak miała, a chętnie poznał bym sposób reinkarnacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Ja kiedyś chyba widziałem zestaw naprawczy drązka skrzyni biegów w katalogu IC, ale nie mogę tego znaleźć i wiem że ktoś kiedyś pisał że miął luz i 5 bieg mu ciężko wchodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 U mnie wszystko pięknie wchodzi, ale nawet po wbiciu biegu drążek chodzi swobodnie na boki w niewielkim zakresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 U mnie 40 000 km był to lekki luz dosłownie mm. Ale teraz niestety wychyla się dość dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandziak Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 może to wina poduszek silnika, może są wyrobione i stąd ruchy gałki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 bandziak, ale gałka nie rusza się sama - tylko po wbiciu biegu można ruszać drążkiem na boki po około 1cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxgrzes Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Mam dokładnie ten sam problem, byłem nawet z tego powodu w ASO jakiś roku temu, żeby mi diagnoze postawili. Już niezbyt dokładnie pamiętam, ale tam jest chyba jakaś kaseta z linkami, które się naciągają i trzeba ją całą wymienić. Koszt był dosyć spory bo coś koło 900zł, więc podziękowałem. Ale powiedzieli, że jeśli biegi wchodzą normalmnie, to że można tak jeździć. Tyle że mnie osobiście nieźle to wkurza. Takie fajne auto a czasem mam wrażenie że grat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Poduszki silnika na pewno nie bo to przecież jest linkach które mają luz poza tym lekkie stukanie podczas tego ruszania wskazuje na kulkę na której oparty jest drążek bądź pierwsze połączenie z podstawą ponieważ linki nie pracują podczas tego ruszania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubus2008 Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 (edytowane) Połączono. Witam posiadam Renault Megane II 1.6 16V z 2004 , od jakiegoś czasu zobaczyłem że mam luźny lewarek zmiany biegów ? Proszę o pomoc Edytowane 25 Lutego 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryuuku Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Witam, przepraszam za odkop ale ja tez mam ten problem a nie chce zakładać nowego tematu, poza tym widzę, że temat nie zamknięty więc ponawiam pytanie czy idzie to jakoś naprawić? znajomy mówił ze on w corsa b jakieś blaszki gdzieś pod osłoną dźwigni zmiany biegów podłożył i dźwignia stoi prosto u mnie tego nie widzę, proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi