areq312 Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Witam.. jak w temacie Jakie są to sruby? zabrałem sie za wymiane łozyska przód i nietety musialem za pomocą młotka i przeciaka odkrecic sruby mocujace tarcze z piastą kola oraz nakretke na drążku skretnym. Chce kupic takie nowe sruby, ale nie wiem jakie to rozmiary..Prosze mi jeszcze powedziec jak wybic wahacz z piasty.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 To jest chyba rozmiar nakrętki na półosi ? Prosze mi jeszcze powedziec jak wybic wahacz z piasty Za pomocą specjalnego ściągacza do wypychania półosi. Śruby są zawsze w komplecie z nowymi częściami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areq312 Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 no własnie kupilem tarcze hamulcową i srub nie było.. a wahacz odkreciłem od spodu piasty i nie moge go wyciągnąć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areq312 Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 czyli ciezko jest wybic sworzen?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areq312 Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 a jak wyciągnąć półoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 tarcze nie muszą być przykręcone po to masz śruby do kół. Co do półosi najlepiej ściągacz bo są wklejane jak dobrze kojarzę potem nie zapomnij podczas montażu użyć kleju. Możesz wyciągnąć całą półoś ze skrzyni i zdemontować razem z piasta i wybić ale po twoich pytaniach zakończy sie to katastrofą Jak masz takie podstawowe problemy z półosią itp to jak masz zamiar wymienić łożysko bo chyba prasa do tego jest potrzebna bo młotka raczej nie użyjesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 jak ktoś kupił po kilku naprawach to może polscy fachowcy nie wkleili [ Dodano: 2011-02-12, 22:04 ] sam naprawiam renault megane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Dokładnie. Nawet jest powiedziane jakiego użyć Loctide SCELBLOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areq312 Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 jak wyciągne piaste to pojade do znajomego i na prasie mi wyciagnie łożysko ..tylko musze wymontowac tą "przeklętą" piastę koła..heh :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 ja miałem coś takiego dopóki nie pożyczyłem znajomemu http://allegro.pl/sciagacz-do-piast-i-bebn...1454807106.html teraz mam ceownik z dwoma otworami i długie śruby do kół i nimi operuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Prosze mi jeszcze powedziec jak wybic wahacz z piasty. Odkręcić śrubę trzymającą sworzeń w zwrotnicy i ją wyjąć bo pełni rolę przetyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areq312 Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 zaraz wyruszam próbowac zwalczyc tą piaste..a półos to trzeba sciągaczm czy powinna sie wysunąć bez prolemu..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 tarcze nie muszą być przykręcone po to masz śruby do kół. Ja tam wolę żeby były przykręcone, Przynajmniej nie szukam tarczy przy każdej wymianie koła. No i mam pewność, że nic nie wpadnie pomiędzy tarczę i piastę, w wyniku czego po pierwszym hamowaniu tarcza nie pokrzywi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 oczywiście lepiej żeby były przykręcone ale w niektórych samochodach nie są przykręcane miałem tak w mitsubishi. [ Dodano: 2011-02-13, 10:25 ] a półos to trzeba sciągaczm czy powinna sie wysunąć bez prolemu jak nie wklejana to powinna wysunąć się bez problemu z piasty uważaj żebyś nie wyrwał przy demontażu półosi ze skrzyni bo może oleju ubyć lub rozsypać się krzyżak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areq312 Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 probowałem wyciągnąc półoś z piasty i nic z tego.. tak samo jak nie moge wyciagnac sworznia wahacza..odreciłem srubę pod piastą od sworznia i nic ..siedzi jak przyklejony.. :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi