remgora Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 przy próbie wymiany klocków tył mechanik powiedział, że mam za grube nowe klocki i będą ocierały o felgi. Klocki typowe do scenica, choć może do felg stalowych, choć alufelgi 15", typowe przy tym modelu - obserwuję w wielu modelach na ulicy i na fotkach np. w allegro, nie są to więc rzadkości. Co mogę zrobić z tym faktem? Myślę, że nie potrzebna jest przeróbka felg, o czym zapewnia mnie mechanik, bo mój samochód na nowych klockach poprzednio też miałby takie kłopoty, a felgi nie są przerabiane. POMOCY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Jakim cudem klocek może ocierać o felgę? :roll: Co najwyżej zacisk może o nią ocierać, a to oznaczałoby według mnie źle dobrany ET felg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 może fele są ze scenika wersji z bębnami czyli phI do phII są trochę inne . Sam mam 16 więc z ciekawości zejdę obaczyć jak to jest ułożone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 a jak faktycznie będzie obcierać, to dystans trzeba założyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campino Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 mechanik powiedział, że mam za grube nowe klocki i będą ocierały o felgiAlbo tobie się coś kolego pokręciło, albo jeżeli cytujesz słowa mechanika to więcej do niego nie jeździj Jak klocek może ocierać o felgę ? Jak będzie za duży/za gruby to po prostu w zacisk nie wejdzie. Tyle w temacie. Najlepiej spisz wszystkie oznaczenia z felgi i wrzuć tutaj razem z danymi samochodu . To wszystko się wyjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robercik Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Pewnie chodzi o to, że jak założył nowy klocek to zacisk dobiło do felgi - grube klocki zacisk jest max rozwarty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi