rzadki Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Witam! najechałem na małą przeszkodę i mam pęknięty tylny zderzak przy prawym kole. planuję go naprawić we własnym zakresie, bo nie jest to na tyle poważne, aby kupować nowy. pytanie mam następujące - czy ktoś podpowie mi jak zdjąć zderzak (mam czujniki parkowania), może ktoś posiada jakiś manual? nie jestem pewny czy po zdjęciu nadkola uda mi się dobrze dojść do uszkodzenia. z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Almabra Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Witam Czyżby nikt nie wiedział jak zdjąć tylni zderzak?? Chciałem założyć czujniki cofania do mojej megi grandtuour i własnie też się zastanawiam jak ściągnąć tylni zderzak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 (edytowane) Nie jestem pewny czy w III jest tak samo jak w II ,Ale trzeba zdjąć tylne lampy tam są kołki trzymające zderzak od góry ,oraz odkręcić trzy (lub 4) śruby od dołu nie koniecznie z kanału , pociągnąc za końcówkę zderzaka ( są zaczepy po bokach),odłączyć zasilanie lamp oświetlenia tablicy rejestracyjnej i zderzak masz zdjęty ( tylko nie wiem jak masz prowadzone kable od czujników parkowania ,ale je trzeba odłączyć od centralki i wysunąć z karoserji zresztą zobaczysz sam) .Śruby od dołu to torxy . Edytowane 22 Lipca 2012 przez pit-men Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Almabra Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 A czy orientuje się ktoś czy założenie czujników cofanie nie będzie wywalało jakiegoś błędu, zastanawiam sie nad samodzielnym założeniem czujników, dokładał juz ktoś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Ja zakładałem nie ma z tym dużych problemów wszystko zależy jakej firmy czujniki chcesz montować. Po zakupie czujników należy poczytać instrukcję montażu (powinna być dołączona )i postępować tak jak jest w niej opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 (edytowane) Ma ktoś moze opis/filmik/zdjecia /relacje jak zrzucic tylną dokładke do zderzaka ? Czy trzeba zrzucic caly tylny zderzak zeby sciagnac ta nielakierowana dolna dokladke zderzaka ? Ewentualnie czy tak samo sie sciaga jak przy Megane 2 ? Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 9 Października 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackbird Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 (edytowane) Podbijam. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Chcę samodzielnie wymienić środkowy i prawy tylny zderzak oraz nakładkę/blendę klapy bagażnika w meg3 grandtour. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Pomożecie? ;) Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Edytowane 16 Grudnia 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi