fred Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Wywaliło u mnie napinacze, więc przy okazji chcę też wymienić sobie fotele. Znalazłem komplet w dobrej cenie, niestety na chwilę obecną nie wiem od jakiej wersji nadwoziowej. Przednie fotele wiadomo są zamienne bez problemu, ale powstaje pytanie co z tylnymi ? Czy do kombiaka pasują z innej wersji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Z HTB pasują do classica, to na pewno, ale jak jest z resztą? :roll: Trzeba zrobić spota w stolicy i porównać, demontaż to nie problem Od coupe i cabrio kanapy na pewno nie podejdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Trzeba zrobić spota w stolicy i porównać, demontaż to nie problem Czas niestety jest przeciw, muszę coś powiedzieć w miarę szybko. Kurcze ze 2 czy 3 miesiące temu na allegro był fajny komplet przednich foteli z ogrzewaniem i wtedy zrezygnowałem, teraz by się przydały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 a czemu zależy na czasie? Możesz teraz wymienić napinacze, a resztę zrobić później. Napinacze nie są w żaden sposób związane z fotelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Nie opłaca mi się robić samych napinaczy. Cenowo wyjdzie niewiele taniej niż komplet foteli do przodu Jutro, a tak naprawdę dzisiaj, mam nadzieję wiedzieć dokładnie co i jak z tymi fotelami i z grubsza wolał bym wiedzieć na czym stoję. Czy mam zaklepać cały komplet czy stwierdzić, że wezmę raczej tylko przód (za niższą cenę oczywiście ). [ Dodano: 2011-02-24, 16:58 ] Dobra, temat w zasadzie uznaję za zamknięty. Sprzedający mnie olali (czyżbym chciał za wiele na piśmie mieć, o np. potwierdzenie, że fotel faktycznie ma poduszki), więc wymieniam same napinacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Big_Mac_ Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Teraz ja mam podobny problem. Mam trochę uszkodzone przednie fotele w kombi (regulacja lędźwiowa, prowadnice zagłówków) i myślę nad kupnem kompletu foteli, bo naprawianie się średnio opłaca. Dużo łatwiej znaleźć fotele do hatchbacka, ale nie wiem, czy będą pasować. Ktoś sprawdzał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Fotele przednie powinny pasować niezależnie od wersji, ewentualnie te od coupe może są trochę inaczej rozwiązane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) Fotele w różnych Megane 1 są takie same. Problem może być z dopasowaniem tapicerki (dużo wersji kolorystycznych). Te od Coupe też pasują i dodatkowo będzie można wsiadać przez przednie drzwi :) Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 W coupetach fotele są niższe, więc od razu zmienia się pozycja za kierownicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Big_Mac_ Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 A kanapa tylna też jest wymienna między HTB a kombi? Łatwiej dorwać cały komplet, łącznie z tyłem, niż potem kombinować z dobieraniem wzorów tapicerki. Dodano: 26 sie 2011 - 22:13 Albo może inne podejście - czy tapicerkę z foteli przednich da się łatwo przełożyć? Kupiłbym wtedy dowolne sprawne fotele na przód i przełożył tapicerkę ze starych, zamiast szukać pod kolor lub całych kompletów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Tapicerkę da się przełożyć, jest z tym trochę zabawy, ale jest to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi