ziachu Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Witam, Szukałem już chyba wszędzie, ale nie znalazłem: Czy jesteście mi w stanie podpowiedzieć jaki komputer (ECU) steruje silnikiem 1.5 dci 110KM FAP? (potrzebuje konkretnie firme i model, byc moze jest tam siemens, ale wole nic nie sugerowac) I na 90% nie jest to ten sam co w wersji 105KM Probowalem sie u siebie dsotac, ale troche wymaga to wiecej zdolnosci manualnych niz posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valeczek Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 AFAIR siedzi tam ECU E83 Siemens SID301. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziachu Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Dziękuję bardzo Jesli by była opcja "Pomógł" to bym jej użył. A jeszcze jakbyś mógł mi podpowiedzieć, gdzie szukać komputera? Tam gdzie wydaje się, że powinien być, jest tylko moduł z bezpiecznikami (po prawej od aku) http://bilweb-img.driften.net/30/58939/HMJ2265_big.jpg [ Dodano: 2011-03-01, 19:48 ] Dla potomnych: Komputer znajduje się pomiędzy chłodnicą i akumulatorem. Aby się do niego dostać należy zdemontować (wszystko rękami bez narzędzi): 1) osłonę aku 2) dolot powietrza chłodzącego do komputera (taka płaska rura bliżej zderzaka niż aku) 3) osłonę komputera - wychodzi pionowo do góry, jest na dwóch zatrzaskach (na szczęście nie da się ich połamać) i "ich oczom ukazał się las..." Dużym kółkiem zaznaczone ECU, małymi kółkami mocowanie dwóch śrub (nasadowe 10mm) No i wreszcie to co potrzebowałem: dane komputera. Jest to, wbrew wcześniejszej podpowiedzi, SID305 (mówiłem, że inny niż w 105KM ) Voila: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valeczek Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Napisałem przecież AFAIR :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi