m@riobros Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Witam, Czy parametry alufelg do Scenica III i Megane III są takie same (chodzi głównie o śrendicę otworu centralnego oraz o ET)? Czy felgi o ET47 do mojego Scenica III 1.4TCE podejdą? Potrzebna szybka odpowiedź Konkretnie parametry felg to: 5x114.3 16" szerokość 6.5" ET 47, chcę założyć do opon 205/55/16. Felgi wyglądają tak: http://photos04.otomoto.pl/photos/original.../C9285843_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 wg mnie są takie same i wejdą bez problemu - ja mam identyczne felgi i opony na zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 m@riobros, Felgi MIII i SIII (16" i 17") to te same felgi. Jeżeli chodzi o ścisłość to już opony do SIII 205/60/16 - różnica nie jest jednak taka duża w porównaniu z 205/55/16 (3,2%), więc nie ma się czym przejmować. p.s. za ile takie felgi kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@riobros Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Dzięki za odpowiedzi :P Ostatecznie jednak zdecydowałem, że nie kupię tych felg. Są bardzo ładne, ale optycznie się nieco "gubią" na Scenicu (jest wysoki i ma "budę" dość dużą). Dobrze to widać na tym zdjeciu: http://image1.trefle.com/images/voiture-oc...57-81139731.jpg . Na Megance powinny wyglądać OK, bo jest znacznie niższa. Będę myślał nad 17" jednak... @Liso - są na allegro do kupienia za 1800PLN (aukcję można znaleźć w wyszukiwarce). Wyglądają na rzeczywiście w idealnym stanie i wydawały mi się warte grzechu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 fakt, lepiej pasuja do MIII aczkolwiek poszukaj wzoru Spirale - one powinny wyglądac już dużo lepej (wg. mnie). Co do 17" to na 100% Twoj Scenic będzie na nich lepiej wyglądał - różnice w cenie felg nie będzie zbyt duża za to gumy będą juz niestety zdecydowanie drozsze - z oryginału najfajniejsze będą Sari. Co do ceny to ja nówki nieużywane (16" Sport) wyhaczyłem na allegro za 1400PLN razem z kosztami przesyłki i kompletem śrub (inne są do alu inne do stalowych) - tyle że polowałem na nie 2 miesiące :P Mnie również podobają sie felgi (17") które ma kubal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 m@riobros, Ja myślałem, że może chcesz je na zimę. Na lato to te 16 kiszkowate. Na allegro są oferty 17 Sari z oponami za rozsądne pieniądze. Ja pytałem właśnie z myślą o zimie, mam teraz stalowe ale to była pomyłka. Mam ochotę właśnie na Spirale bo takie są też oryginalnie w SIII Privilege. Na zdjęciu mój SIII z 17 Sari. Nie mam lepszych fotek bo nawet na nich nie zdążyłem wyjechać. Według mnie ładniejsze są 17 wzór Schuss a już całkiem super te z limitowanej wersji Bose na 2011 - też Schuss ale z czarnymi elementami, do mojego czarnego super by pasowały. Z chęcią bym się zamienił za takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@riobros Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Kurczę, ja mam opony, na których przejechałem raptem 4kkm. I to są 16". Tak na zdrowy chłopski rozum powinienem szukać 16" felg. Znalazłem takie na alledrogo http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1491166588 . Właśnie 16" i już się skontaktowałem ze sprzedającym. Tylko w opisie napisane jest, że to są oryginalne felgi renault. Ale ja nie kojarzę, abym takie ostatnio gdziekolwiek widział. I jeszcze jedno - co ze śrubami? W fordzie pamiętam, że śruby do stalówek i alu były zupełnie inne. Jak jest w Reni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 m@riobros, Tak to są oryginalne od SIII - Privilege ma takie w standardzie. Właśnie chyba też sobie takie kupię na zimę. Co do śrub to w sumie są inne. Jeżeli masz fabrycznie stalówki to masz śruby bez takiego jakby pierścienia obracającego się i w alufelgach może być problem potem z odkręceniem. W drugą stronę (z alufelg na stalowe) już nie ma aż takiego problemu - ja tak jeżdżę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowie Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Znalazłem takie na alledrogo http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1491166588 . Rozważałem zakup felg od tego gościa (innych niż te, którymi jesteś zainteresowany), ale skontaktowałem się z kupującym, który wystawił mu negatywa. Kupił od niego felgi, które okazały się felerne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 m@riobros, tak jak pisali przedmówcy to są oryginały od wersji privilage (zarówno SIII jak i MIII) - cena uważam jest bardzo dobra - troche pojechal z tymi znaczkami - w ASO są po 16PLN :P; śruby musisz sobie niestety dokupic - cena od 4 do 7PLN za szt (w ASO 16) - jakbys chcial mam oryginalny komplet na zbyciu - szczegóły na PW. Poproś może kogoś z Wrocka żeby podjechał, obejrzał i może sfinalizował transakcje za Ciebie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@riobros Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Dzięki za szybkie odpowiedzi. Zacznę od WSK (Wielce Szanownego Kolegi) bowie - jeśli można, to na czym owa felerność polegała? Te fele z allegro są niby nowe. Z drugiej strony zastanawiam się, skąd tak niska cena za nowe alusy :P Jeśli chodzi o kwestie poruszone przez WSK athlona - w sobotę jadę do Wrocka do IKEI, więc w sumie będę bezproblemowo w stanie załatwić wszystko samodzielnie :P Obejrzę też te felgi dokładnie, bo post bowie-go dał mi niezłą pauzę :P . Cena znaczków pewnie taka, bo chce sobie zrekompensować nieco niską cenę felg. Jeśli chodzi o śruby - to bardzo chętnie. Szczegóły (adres) podaję na priv :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowie Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Publicznie nie będę publikował. Sprawdź PW. Generalnie, on te fele sprzedaje już z pół roku i nikt specjalnie nie chce ich kupić. Ja wyznaję zasadę, że takich rzeczy NIE KUPUJĘ U HANDLARZY "ZŁOMEM" chyba, że mam pewność iż będzie to nowe, na przykład opony. Nigdy nie wiesz, czy nie ma jakichś wad ukrytych, a na spawanych felach strach jezdzić. Najlepiej kupić od osoby prywatnej, która zmienia alusy z jakiegoś powodu, na przykład zmiana na większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@riobros Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Dzięki bowie :P Wysłałem do niego bardzo grzeczne, acz konkretne zapytanie, czy aby, że się wyrażę, nie robi mnie w wała. Zobaczymy, co odpowie... [ Dodano: 2011-03-09, 10:03 ] OK. Uzyskałem odpowiedź, że felgi nie mają żadnych wad. Niemniej, choć jeszcze swoich planów nie wyjawiłem sprzedającemu, we Wrocławiu spotkamy się w zakładzie oponiarskim i to tam dopiero, po sprawdzeniu felg, dojdzie do transakcji. Tak chyba będzie najbezpieczniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 troche pojechal z tymi znaczkami - w ASO są po 16PLN :P Poważnie? Wyglądają tak jak do moich kół z mII a mi zaśpiewali 50zł za sztukę :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 to zależy od salonu ale rzeczywiście jest troche drożej - niecałe 33 brutto za 1 szt co po małym upuście daje ok 104PLN za 4szt - "dla partnera handlowego" cena to niecałe 18pln netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi