yetiwest Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Witam. Co jakiś czas zdarzało się że słyszę jak trzeszczy piszczy oparcie fotela kierowcy, natomiast ostatnio cały czas słyszę te dźwięki. Próbowałem jechać i nie opierać się o oparcie i w autku błoga cisza:) a jak tylko się oprę to wydobywa się ten głupi dźwięk dochodzi on z prawej strony fotela. Może ktoś z Was wie co tam może piszczeć trzeszczeć i jak sobie z tym poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tereszcz Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 U mnie trzeszczy zapięcie od pasów to przy fotelu kierowcy z prawej strony, dotyka do fotela i gdy się rusza to wydaje denerwujące dźwięki. Czasami trzeszczy czasami nie zależy chyba od temperatury. Ja z tym nic nie zrobiłem, ale myślę, że można coś nakleić na to zapięcie np. takie coś jak jest do mebli żeby nie rysowały podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yetiwest Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Zapięcie pasa to też nie jest ponieważ odgiąłem raz ręką i skrzypiało dalej :evil: Nie mam garażu bo bym podłubał, muszę czekać jak się ociepli :P Może ktoś jeszcze ma jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Witam. Też mam problem z fotelem kierowcy tylko że u mnie tak jakby strzela coś w fotelu jadąc po nierównościach. A stojąc obok auta i ruszając oparcie w kierunkach przód - tył, oparcie rusza się, ma kilka cm luzu. Myślę że te dwie sprawy mają ze sobą coś wspólnego, rorkręcając tam przy łączeniu siedziska z oparciem da się coś zrobić czy nie bardzo.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Nie bardzo. Cały mechanizm odpowiedzialny za ruchy oparcia, znajduje się w siedzisku. Jedynie mechanizm od podparcia lędźwiowego znajduje się w oparciu. Może skrzypi na prowadnicy siedzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Gdzie by się jaki mechanizm nie znajdował, da się do niego dostać i ograniczyć jego luzy.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Tu nic nie podpowiem. Siedziska nie rozbierałem, tylko oparcie właśnie w celu naprawy podparcia lędźwiowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 A druga sprawa. Ma ktoś jakiś pomysł co zaradzić na opadnięte zagłówki.?? Tzn na samej górze zagłówka widać jego konstrukcje bo ta gąbka opadła na dół i w konsekwencji widok jest taki że cały zagłówek wygląda jak flak wiszący na tej stalowej konstrukcji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi