brudijr Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Witam, otóż mam zamontowane u siebie Helixy DB 52.1, ale drzwi nie dają rady i je po prostu "słychać" od basu. Co zrobić? Musze wygłuszać całe drzwi, czy podłożyć coś pod głośnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 No możesz je wyciszyć. Nie wiem czy masz głośniki na dystansach zamontowane do blachy, czy poprzez plastyk od tapicerki. To też powoduje granie tapicerki razem z głośnikiem. A jeśli będziesz wygłuszać drzwi to za samym głośnikiem daj 2 warstwy maty :P Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 mam zamontowane tak jak były oryginały (do plastiku), bo to też są 13, właśnie nie chce wygłuszać (może z lenistwa :P), poprostu nie chce, żeby ta tapicerka hałasowała :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Pewnie głównie z lenistwa :P Jeśli nie chcesz głuszyć całych drzwi możesz spróbować samą tapicerkę usztywnić od drugiej strony, albo przynajmniej otwory technologiczne pozaklejaj matami, powinny wtedy mniej furczeć :P No ale to oczywiście tylko półśrodek :P Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 ok, coś pomyślimy, dzięki :P [ Dodano: 2011-03-02, 22:40 ] btw. Ile kosztuje wygłuszenie drzwi i jak to robić (nigdy sie za takie coś nie zabierałem i jestem troszke laikiem), bo jednak bardzo latają te drzwi :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Mnie kosztowało koszt maty - 120 zł bodajże albo 180. Odtłuszczasz drzwi np ekstrakcyjną. I kładziesz matę na gorąco. Ja podgrzewałem opalarką. Ludzie mówią, że jak się nie poparzysz matą to źle przyklejasz :P Możesz sobie wziąć wałek do malowania i nim jakby prasować matę na drzwiach, żeby dobrze przylegała. I najpierw wyklejasz tą blachę jakby między autem a światem wewnątrz, a potem tą do której mocujesz boczek. Na otworach technologicznych dobrze jest dać jakiś płaskownik, żeby to usztywnić. Ja nie dawałem i jak na razie jest ok. Nie wiem, co będzie przy mocniejszych głośnikach. No i za samym głośnikiem jak już pisałem wyżej dajesz 2 warstwy maty. Tylko fajnie jakbyś to robił w lato, chyba że masz jakiś garaż ogrzewany. Bo wygodniej się klei to wtedy, i jest mniejsza szansa na to że maty odpadną. No i najfajniej jakbyś jeszcze głośnik zamontował na dystans z mdf'u :P Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 szukam te dystanse i nie wiem, kupić uniwersalne i dokrajać samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Albo sam sobie kup płytę z mdfu i od razu dokrój pod wymiar, albo kup uniwersalne kółka zwykłe :P Tylko wydaje mi się, że wtedy będziesz musiał odciąć oryginalne mocowanie i stracisz w tym punkcie mocowanie tapicerki do blachy. Nie robiłem tego u siebie w megi, więc dokładnie Ci nie powiem tego. Aha no i dystans montujesz do blachy, a do dystansu oddzielnie głośnik. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi