Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Fotelik Maxi Cosi CabrioFix w Megane II Gran

skoru

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich ;-)

Ze względu na już bliskie poszerzenie rodzinki o malucha, jestem na etapie poszukiwań odpowiedniego fotelika. Wstępny wybór padł na to:

http://www.autofoteliki.pl/maxi-cosi-cabriofix,2,60,103.html

I moje pytanie brzmi: czy ktoś z Was używa tego fotelika w tym aucie? Jak się mieści z tyłu? Czy starcza pasów bezp? Oczywiście, montaż tyłem do kierunku jazdy.

Bardzo dziękuję za każdą pomoc :P

Ja użytkuje dokładnie taki fotelik - bez bazy.

W MII i MIII pasy z tyłu są na tyle długie, że nie ma problemów z zapinaniem pasa i "zaplataniem" za fotelik. Też mogę go polecić :P

Tylko zobacz sobie na filmie na stronie producenta jak się go prawidłowo ustawia :P dla mnie nie było to takie oczywiste :P ( i nie chodzi mi o to że tyłem do kierunku jazdy)

Dzieki za rady

@Tomaszb Sądzę że jeśli mieści się w Twojej Reni w kombi II nie powinno być problemu.

Tak się własnie zastanawiam czy iść w bazę z isofix czy bez - na środkowym miejscu z tyłu, gdzie mam zamiar mocować fotelik, i tak nie ma isofixów..

pawelsonx, pamiętasz może czy tą bazę z isofixami można mocować też pasami?

//offtop:

mkotek że Ty się chłopie nie boisz jeździć takim potworkiem :P 180 KM

wg. mnie baza Isofix da się zamocować tylko jak masz isofix w aucie - jeżeli chcesz mocować bazę pasami to jest do tego inny typ bazy :P

//offtop:

to nie potworek - to jest 180 bardzo potulnych kucy :P

• 1 miesiąc temu...

Ale isofixy mozna sobie dokupic z tego co wiem i zamontowac samemu.Na allegro znalazłem.Tylko nie wiem czy wszedzie da sie domontowac czy tylko wniektorych samochodach.

Polecam ponowną lekturę regulaminu forum - zapoznanie się z nim wymagane jest przy rejestracji :!:

Ja u siebie właśnie zamontowałem baze isofix Maxi Cosi Family Fix i do tego fotelik Maxi Cosi CabrioFix. Mam Megane II 3d Hatchback i wszystko pasuje więc do Twojego GrandToura napewno wejdzie. Zaletą tego isofixa jest maksymalna ilośc gwiazdek w testach no i możliwośc wpięcia fotelika następnej grupy wagowej tj. 9-18 kg (Maxi Cosi Pearl)

Polecam ten zestaw.

Pozdrówka.