kurt Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Witam. Co to może być? Do 110 spokój kierownica nie trzęsie, 120...140 trzęsie, 150... dalej spokój:) Mechanik mówi, że kapcie zjechane... co Wy mi powiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 A kółka są wyważone? Moze zgubiłaś któryś ciezarak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczek Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Mam dokladnie to samo.... zaczyna sie 110 i konczy za 130. Ja mysle ze to ciezarek i trzeba wywazyc ponownie kola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Temat był już przerabiany na forum. Poszukaj, miałem to samo i wyważanie nie pomagało, u mnie była wadliwa opona. Sprawdź jeszcze luzy na drążkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurt Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Mechanik mówi, że na bank gumy i że drążki ok. No nic;) Do zimy dojeździmy :) A potem będą nowe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 miałem to samo...po wyważeniu i kupieniu nowych kapci na przód przestało ogólnie;wyszukiwarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 u mnie po wymianie gum łączników drążka stabilizatora przeszło jak ręką odjął jedynie przy 170 auto zaczyna sie odrywać od ziemi :) :) :) czy to wina naszych dróg :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 No nic;) Do zimy dojeździmy :)A potem będą nowe;) A potem nowe drążki i łożyska :) Ot polska mentalność szkoda odrazu wydac kase lepiej poźniej wydac więcej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robercik Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Jakie masz felgi? Może felga nie jest wyśrodkowana względem kołnierza na piaście. Miałem podobnie po założeniu alusków alternatywnego producenta. Średnica otworu w feldze była troszkę większa od średnicy kołnierza piasty,na który wchodzi felga. Potrzebne były pierścienie redukcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyteck Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Witajcie. Przejrzałem forum, ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Kierownica w moim aucie zachowuje się jak w traktorze - dosłownie!! 1. na każdej dziurce, kanale itp kierownica energicznie sama skręca! 2. ściąga w obie strony - skręcając kierownicę. Dosłownie musze mocno trzymac kierownicę aby mi nie wyszarpało podczas jazdy. o co chodzi? dzieję się tak przy każdej prędkości! z góry dzięki za podpowiedzi. auto scenic 1,9dti 1998r. [tu było ostrzeżenie dla użytkownika miało być pierwsze ale teraz jest ostatnie] -Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Po pierwsze sprawdź stan gum łącznika stabilizatora, po drugie wyważ koła, a po trzecie nie kasuj tekstów w nawiasach kwadratowych pisanych na czerwono bo to się może brzydko skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasi16 Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 a sprawdzałeś zbieżność ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujas Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 ..."Do 110 spokój kierownica nie trzęsie, 120...140 trzęsie, 150... dalej spokój"... Miałem co prawda w lagunie taką akcję że w zakresie od 100 do 120 miałem drgania na kierownicy. Wszystko posprawdzane, powyważane. Tak jak na zimowych tak i na letnich to samo. Podejrzewałem półoś prawą bo one często w lagunach padały,pomogło. Może u ciebie jest podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
think_different Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Miałem podobny problem. Pojechałem wyważyć, okazało się że były wyważone. Poczekałem do wymiany opon, podczas której okazało się że felga jest krzywa. Po wymianie felgi i opon drgania zniknęły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi