iczek Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Podczas wczorajszego badania rejestracyjnego, mechanik wykryl u mnie 7 stopni rozbieznosci tylnych kol :) Sugeruje wjechanie w duza dziure lub uderzenie. Poniewaz auto nie bylo uderzone, kupione w salonie, wiec zakladam ze to dziura. Pytanie. wiem, ze tego nie da sie chyba uregulowac, bo nie ma takiej mozliwsci. A moze znacie jakies metody.? Jak to naprawic? Podkladki pod sruby rzedu 0,2mm z kazdej strony? Bede wdzieczny za sugestie;/// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 ...a moze belke masz krzywa... to bolaczka MII... na to pomoze tylko nowa belka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczek Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Sornat - ale ta bolączka wynika z czego? Mowisz o jakies wadzie "wrodzonej" czy raczej efekcie jazdy po polskich drogach? Mozesz wyjasnic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 jest to do naprawienia przez dobrego blacharza na kratownicy ale cena usługi pokryje się z zakupem belki do tego rzadko kto stosuje tę metodę. ja bym kupił belkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 belki tylne często się krzywią na polskich drogach - sporo osób je zmieniało już, nic niezwykłego... kup belkę i po sprawie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczek Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Ok, pewnie tak zrobie, chociaz probuje znalezc specyfikacje techniczna i sprawdzic jaka jest tolerancja dla tego typu rozbieznosci... moze gra nie warta swieczki. Nie zauwazylem bowiem darcia gum czy innych efektów ubocznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 jeszcze kwestia błedu pomiaru. Dla spokoju sprawdziłbym w innym zakładzie, nic wcześniej nie sugerując diagnoście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczek Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 wlasnie to zamierzalem, dzieki za rady wszystkim.. obym ominal wymiane belki...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 iczek. Jak będziesz mierzył to: - pochylenie: -1* 25' toletancja 20' - równoległość: 0* 35' tolerancja 25' Przy tych parametrach jakie podałeś musi scinać opony od środka. Albo mechanik ma rozkalibrowany sprzęt, albo co gorsza nie umie mierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 czy ktos wymienial tuleje w tylniej belce w megII? jaki moze byc koszt takiej operacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 60-100 zł jedna tuleja, tylko na allegro i w nielicznych sklepach, a robocizna około 200-300zł zalezy gdzie... jeszcze nie wymieniałem... ale wiem ile kosztuje bo się przymierzam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 A pojakich przebiegach musicie wymieniać tuleje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 licznikowe 100kkm a serio to nie wiem ale tech chyba tyle..., tylko ze przy jeździe na 17''-18'' to troszke dostają po dupie elementy zawieszenia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowackit Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 A może to było 7 mm ??? bo wtedy to jest OK !!! Na stacjach diagnostycznych korzystających z płyty do badania tzw szybkiej zbieżności poprzez przejazd samochodem po takiej płycie wynik podawany jest z reguły w milimetrach. a z tego co wiem właśnie takie ustawienie z tyłu ma megane II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 nowackit, ciekawi mnie gdzie to się ustawia bo przepatrzyłem całą belke wyciągniętą z auta i nie ma nic. te ośki na które zakłada się łożysko z tarczami sa na stałe wspawane w belke więc na pewno nie ma regulacji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi